Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul castelelor folosite in filme celebre

In ultimele decenii, numeroase sunt filmele ce au fost realizate in locuri magice, in castele. Iata cateva din cele mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at February 4, 2016 Tags: , , , , , ,

In ultimele decenii, numeroase sunt filmele ce au fost realizate in locuri magice, in castele. Iata cateva din cele mai celebre.

highlander

Eilean Donan, Scotia si Highlander

Folosit in numeroase filme, castelul Eilean Donan este locul perfect pentru turnarea unui film. Extrem de bine conservat, prezentand un magnific decor pe fundal, castelul este extrem de apreciat de cineaste. Printre fimele turnate aici citam Highlander, Braveheart si James Bond.

harry

Alnwick, Anglia si Harry Potter

Cei care au urmat saga Harry Potter au admirat cu siguranta  castelul din comitatul Narthumberland, situat in apropiere de Scotia. Interiorul acestui castel a fost ales pentru a adaposti scenele din Poudlard. Insa castelul Alnwick a fost gazda filmarii si altor filme precum Robin Hood.

kingdom

Loarre, Spania si Kingdom of Heaven

Situate in Spania, castelul Loarre a fost ales datorita fortificatiilor sale si aspectului auster, ideal pentru turnarea filmelor. Astfel, in Kingdom of Heaven al lui Ridley Scott, Orlando Bloom se plimba printre ruinele castelului spaniol.

nosferatu

Orava, Slovacia si Nosferatu

Un film vechi pe care poate nu l-ai vazut insa care a marcat istoria filmului. Nosferatu, un film mut, german, vorbeste despre descoperirea vampirilor din Transilvania. Castelul, considerat unul din cele mai frumoase din Slovacia, este extrem de impozant, cocotat pe un deal, dominand regiunea din jur.

thrones

Doune, Scotia si Game of Thrones

Iata inca un castel din Scotia care i-a atras pe cineasti. In acest castel cu atmosfera speciala au fost turnate mai multe filme. Daca ar fi sa retinem unul singur acela ar fi Game of Thrones, seria de success apartinand canalului HBO.

hamlet

Dover, Anglia si Hamlet

Castelul Dover, situat in comitetul Kent, este considerat unul din cele mai mari castele din Anglia. Acest edificiu impozant este locul perfect pentru cineaste. Pe vremuri, a servit drept refugiu centrului de comanda militara. In 1990, Hamlet s-a filmat in acest castel.

 

Belvoir, Anglia si Da Vinci Code

Dan Brown si cartile sale ce s-au bucurat de un succes imens au fost recent transpuse in film. Filmarile au avut loc la castelul Belvoir din Anglia, regizorul filmului fiind Ron Howard.

Comments

comments