Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 vulcani activi din lume

Cei care au escaladat deja un munte, stiu cat de agreabila poate sa fie aceasta activitate. O activitate si mai…

By AncaP , in Topuri din lume , at February 28, 2016 Tags: , , , ,

Cei care au escaladat deja un munte, stiu cat de agreabila poate sa fie aceasta activitate. O activitate si mai amuzanta daca este facuta pe un vulcan activ. Iata opt locuri din lume unde poti face asta.

kila

Kilauea, Hawaii. In arhipelagul Kilauea din Hawaii se afla vulcanul cu acelasi nume. Cu o inaltime de peste 1200 de metri este unul din cei mai impozanti din lume. Este si unul din cei mai activi. In jurul sau se afla un traseu de drumetie de apriximativ 17 km.

Muntele Etna, Italia. Alaturi de Vezuviu, Etna este unul din cei mai cunoscuti munti din lume. Este si cel mai activ din Europa. In varf privelistea este una splendida iar in regiune mai ai un alt vulcan de descoperit- vulcanul Stromboli.

Eyjafjallajokull-Volcan

Eyijafjalljökull, Islanda. Acest Vulcan cu nume destul de greu de pronuntat si-a aratat puterea in 2010, cand a imprastiat un nor de fum pe cerul european, astfel ca a blocat toate aeroporturile europene.

Cotopaxi, Ecuator. Ascensiunea acestui vulcan este un must in Ecuator.  Dar va trebui mai intai sa te obisnuiesti cu inaltimea de 3000 de metri inainte de a ajunge la 5800 de metri.

indo

Mt. Rinjani, Indonezia. Este al doilea vulcan ca marime din Indonezia, cu o inaltime de 3726 de metri. Numerosi turisti aleg sa faca aici o excursie de 3 zile si ajung in varful lui in a doua zi.

Pacaya, Guatemala. Pacaya nu este un vulcan inofensiv. Ai nevoie chiar de un ghid pentru a ajunge in varful sau. Ascensiunea sa incepe in satul San Francisco de Sales. Mai multe belvedere au fost amenajate pentru a admira peisajele.

poas

Poas Volcano, Costa Rica. Acesta se afla in Parcul National al Vulcanului Poas la o ora de capitala San Jose. Accesul la vulcan este foarte usor iar drumul care pleaca de la Alajuela este absolut magnifica.

Villarica, Chile. Este cel mai activ vulcan din Chile care ajunge la 2847 de metri. Pentru a ajunge in varf dureaza intre 4 si 5 ore. Vei avea nevoie cu siguranta de ajutorul unui ghid pentru a ajunge aici.

 

Comments

comments