Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 7 destinatii nordice perfecte

Unele persoane adora la nebunie iarna, frigul si zapada, astfel incat nu ezita nicio secunda atunci cand vine vorba despre…

By AncaP , in Topuri din lume , at February 26, 2016 Tags: , , , , , ,

Unele persoane adora la nebunie iarna, frigul si zapada, astfel incat nu ezita nicio secunda atunci cand vine vorba despre a calatori in cele mai frumoase destinatii turistice nordice.

nordice

Iata deci care sunt cele mai frumoase destinatii turistice de vizitat iarna si nu numai pentru a putea profita din plin de toate atractiile si activitatile de aici.

Kakslautten, Laponia. Bine ati venit in Kakslautten, din Laponia Finlandeza. Cunosti foarte bine statiunile din Cuba, Republica Dominicana sau Mexic? Iata o statiune arctica, la 250 de km fata de cercul polar, minunata care te va seduce intr-o secunda. Pierde-te printre  peisajele din minunata natura lapona plimbandu-te cu sania trasa de reni.

Suedia. Ce ar fi sa dormi in primul hotel de gheata din Suedia care dateaza inca din anul 1989? O atractie care iti promite nopti pline de racoare. Vei aprecia cu siguranta designul camerelor de aici. Un hotel care este sculptat in fiecare an cu teme diferite.

Laguna Albastra din Islanda. Daca vrei sa faci baie la Reykyavik, in mijlocul iernii, fara sa iti fie frig insa, trebuie sa ajungi la Laguna Albastra. Este un lac artificial in aer liber unde temperatura apei oscileaza intre 30 si 39 de grade.

Satucul cu igluuri, Austria. Primul sat de igluuri din Europa, se afla in Austria, in Alpi, la 2000 de metri deasupra nivelului marii. Vei putea lua aici o cina atipica si nu vei ingheta atunci cand temperaturile scad sub 40 de grade datorita sacilor de dormit.

Aurorele boreale din Norvegia. In Norvegia te vei putea bucura de un spectacol cu adevarat magnific. Va trebui sa mergi foarte mult inspre nord, in apropiere de pol. Arhipelagul Svalbard este unul din cele mai bune locuri.

Fotografiaza elanii in Laonia. Daca iubesti iarna si animalele, iata activitatea ideala pentru tine. O activitate foarte apreciata in Laponia care consta in a « vana » elanii dar cu un scop inofensiv, cel de a-i fotografia.

Biatlon in Franta. Te poti initia in aceasta disciplina in Franta, mai precis la Villard des Lans. O activitare care imbina de minune schiatul cu tirul.