Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 5 erori frecvente la reparatiile auto ce pot fi evitate

Daca ai de gand sa faci unele reparatii la masina de unul singur inseamna ca vrei sa economisesti niste bani…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at February 10, 2016

logo_autoatuDaca ai de gand sa faci unele reparatii la masina de unul singur inseamna ca vrei sa economisesti niste bani sau ca te consideri un om indemanatic. Totusi, trebuie sa stii cateva lucruri pentru a evita cateva greseli comune. Reparatiile pe cont propriu au si ele provocarile lor. Este mai putin probail ca vei face lucrurile la fel de meticulos precum un profesionist, dar merita sa incerci.

Insa pentru a salva niste bani trebuie sa fim atenti la cateva greseli comune care se fac atunci cand ne reparam singuri masina.

Eroarea de a crede ca poti sa faci un lucru pe care insa nu-l poti face. Acum trebuie sa stii ca nu orice masina poate fi reparata acasa. Exista unele reparatii care trebuie facute de profesionisti deoarece pot fi periculoase sau pot necesita un nivel inalt de pregatire profesionala. De pilda, inlocuirea parbrizului, schimbul transmisiei sau schimbul placutelor de frana sunt sarcini pe care ar fi mai bine sa le lasi in sarcina unui profesionist. Nu merita sa risti o eventuala accidentare si sa risipesti timpul si banii pentru o lucrare pe care o vei face in final tot cu un profesionist.

Erorile in citirea instructiunilor si sfaturilor cu privire la reparatiile auto. Sunt nenumarate surse online care ofera informatii cu privire la reparatiile auto care pot fi facute acasa. Trebuie sa citesti toate aceste informatii si sa fii sigur ca esti capabil sa indeplinesti toate operatiunile necesare. Incepe cu proiecte mai usoare, pentru incepatori si progreseaza mereu pentru a intelege cat mai bine modul de functionare al diverselor sisteme ale automobilului. Nu te arunca de la inceput sa faci lucrari despre care nu ai habar, fara sa stii ce este de facut si de ce.

Eroarea de etichetare a diverselor parti ale masinii, pe masura ce le demontezi. Este usor sa devii confuz dupa ce ai demontat o buna parte din piesele masinii si nu mai stii care unde vine montata. Noteaza de fiecare data locul si modul cum trebuie montata, pentru a nu pierde timp pretios ulterior.

MOTUL-4100-POWER-15W-50-1L-MOTUL-15w50-MOT-4100-POWEREroarea de a folosi uleiul nepotrivit pentru motorul masinii tale. Tipul de motor pe care il folosesti poate influenta decisiv performantele autoturismului. Tine cont de tipul de ulei recomandat de fabricantul masinii si urmareste cu strictete indicatiile acestuia. Folosirea uleiului gresit va duce la o uzura rapida a motorului sau la o functionare improprie.

Piese auto ieftine pot fi intalnite adesea pe piata. Totusi, incearca sa achizitionezi pe cele originale, certificate, deoarece montarea unor piese contrafacute poate duce la o multime de neplaceri.

Comments

comments