Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase locuri sculptate in stanca din Europa

Italia, Spania,  Bulgaria, Grecia, Crimeea… oare ce au in comun toate aceste destinatii? Au cele mai frumoase atractii turistice sculptate…

By AncaP , in Topuri din lume , at February 2, 2016 Tags: , , , , , , ,

Italia, Spania,  Bulgaria, Grecia, Crimeea… oare ce au in comun toate aceste destinatii? Au cele mai frumoase atractii turistice sculptate in stanca. Iata un top al celor mai insolite destinatii.

bayarcal

Bayarcal, Andaluzia. Satucul Bayarcal din Andaluzia este “lipit” de extremitatea de sud a Muntilor Sierra Nevada. Este cel mai inalt sat din Provincia Almeira iar nuantele de alb ale caselor contrasteaza perfect cu rosul stancilor.

Castelul Predjama, Slovenia. Construit in secolul XII, castelul troglodit Predjama se afla deaspura unui hau de 123 de metri. Cavalerul Erasmus se refugia aici in timpul rebeliunii contra imparatului Frederic al ttreilea.

inker

Manastirea Inkermann, Crimeea. In afara manastirii dedicate cultului Sfantului Clement, sculptata in stanca, regiunea Inkermann din  Crimeea este cunoscuta pentru productia sa de vin.

Parcul Bisericilor Rupestre din Matera, Italia. Pe o suprafata de 106 metri, ansamblul troglodit Sassi si Parcul Bisericilor din Matera este o adunare de case, de manastiri si de ermitaje sculptate in grotele Murgia. Ocupat inca din Paleolitic, situl se fla in in partea de sud-est a Italiei in regiunea Basilicate.

andaluzia

Setenil de las Bodegas, Andaluzia. In provincia Cadix, Setenil de las Bodegas este unul din cele cateva satucuri trogolodite care se afla in Andaluzia.

Purullena, Spania. In provincia Granada, Purullena este un alt sat troglodit. Un sit preistoirc si apoi roman, sub dominatie musulmana mai apoi care obtine mai apoi numele de Villa Real.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Delphi, Grecia. Delphi a fost un sanctuar foarte important pentru Gecii Antici, lipit de pantele Muntelui Parnasse care domina Valea Pleistos. Stancile Phedriales incadreaza situl si ofera o priveliste minunata intre mare si munte. Ruinele antice fac parte din Patrimoniul Unesco.

Manastirea St. Dimitri Bassarbovski, Bulgaria. Este ultima manastire rupestra inca in activitate din Bulgaria, aflata in Valea Roussenki Lom, in partea de nord a tarii.

belo

Fortareata Belogradchik, Bulgaria. Stancile de aici sunt un fenomen natural exceptional. In jurul orasului cu acelasi nume, peretii de aparare se compun din diferite grupuri de stanci altadata folosite pe post de mijloc de aparare contra bizantinilor.

Colosul Appenin, Toscana. In Toscana, in inima vilei Pratolino, se afla colosul Appenin, opera sculptorului Giambologna, care dateaza din secolul XVI.

 

Comments

comments