Top 10 cartiere chinezesti din lume de vizitat neaparat

Photo of author

By AncaP

In 8 februarie 2016 China sarbatoreste venirea Noului An, un an plasat sub semnul focului. Cu aceasta ocazie trebuie sa descoperi neaparat cele mai frumoase cartiere chinezesti din lume.

china

Chinatown din Amsterdam. Un cartier aflat nu departe de celebrul cartier rosu. Aici trebuie sa descoperi templul Zeedijk cu peretii sai colorati. Este cel mai celebru stbiliment budist din Europa.

Cartierul chinezesc din Bangkok. Aici vei putea face cele mai bune afaceri din oras mai ales daca esti in cautare de bijuterii din argint sau aur. De Noul An chinezesc, restaurantele de aici sunt luate cu asalt.

londra

Londra, Soho. Mai precis strada Gerrard pentru a admira cele mai frumoase lampioane rosii care decoreaza strada. Este un loc mai degraba turistic si comercial decat un loc de resedinta pentru comunitatea de chinezi de aici.

Chinatown din Los Angeles. Aici poti descoperi o multime de cladiri cu o arhitectura tipica si faimoasele bazaruri pentru a gasi chiar tot ceea ce iti doresti sau numeroase restaurante unde poti savura cele mai faimoase mancaruri chinezesti.

montreal

Cartierul chinezesc din Montreal. Un cartier care dateaza din anul 1860 deja. Este delimitat de patru porti mari. Trebuie sa ajungi neaparat la Wing Noodles sau Ming Wah Hong.

New York. Intra in cartierul chinezesc prin Canal Street pentru a admira o multime de panouri scrise in chineza si pentru a admira “templul” lucrurilor contrafacute. Un adevarat must- Peking Duck House cu incredibila sa specialitate pe baza de rata.

paris

Paris. Aici se pot descoperi mai multe cartiere asiatice, printre care unul in arondismentul XIII si un altul pe langa Belleville. In aceste doua locuri au loc o multime de activitati de Noul An chinezesc.

San Francisco. Este unul din cele mai mari din lume. Numeroase cladiri de aici au adoptat o arhitectura in stil chinezesc cu o multime de lampioane.

singa

Chinatown din Singapore. Traditia si modernitatea convietuiesc aici in cea mai mare armonie. Acesta este cel mai agreabil cartier din Singapore cu cele mai frumoase temple- Sri Mariamman si Trian Hock Keng.

Sidney. Un cartier chinezesc se afla si la capatul lumii, la Sidney. Iti poti face cumparaturile la Paddy’s Markets si poti profita de cele mai savuroase feluri de mancare.