Saturday, February 24, 2024
Afli informatiile care conteaza


Cinci sfaturi creative pentru amenajarea locuintei

In casa sunt doua placeri: sa iesi si sa te intorci”: acest aforism al lui Henry Bencque, reda foarte bine…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at February 9, 2016

In casa sunt doua placeri: sa iesi si sa te intorci”: acest aforism al lui Henry Bencque, reda foarte bine ideea despre cat este de importanta propria locuinta si reflecta ceva din noi insine, deoarece in orice moment al zilei putem avea nevoie sa intram in relatie cu regatul propriu, pentru a ne intoarce sau pentru a evada. Cele cinci consilii creative, pentru amenajarea propriului habitaclu cotidian reprezinta sugestii care pot imbunatati ambientul datorita micilor subtilitati, facand din propria casa un salas placut si armonios.

Se pot alege ca aliate plantele: dotate cu culori vii, dimensiuni diverse si caracteristici speciale, vor conferi o nota de dinamism ambientului, daca sunt alese si pozitionate in mod strategic. Un mic siretlic poate fi acela de a le utiliza pentru a amplifica spatiul unui salon de pilda, alegand exemplare cataratoare asezate in colturi, astfel amplificand perspectiva, sau chiar pot fi utilizate ca elemente decorative, cum ar fi plantele grase asezate in centrul mesei.

O alta idee de amenajare a locuintei in mod creativ ar putea fi aceea de a folosi sabloane: practice si creative, originale si economice, acestea sunt disponibile in comert si sunt foarte diverse. In general sunt preferate acelea cu motive originale, dar si cele cu motive clasice, totul depinde de echilibrul care se doreste in propria locuinta.

Perdelele reflecta soarele, protejeaza de lumina puternica si creaza jocuri de contraste si tonalitati care se reflecta pe pereti, iar alegerea acestora este fundamentala. Un consiliu creativ pentru amenajarea interioara poate fi acela de a amesteca culorile, dand casei radiatii luminoase inedite. In loc sa alegi culori neutre sau intr-o singura culoare, ar fi o dovada de originalitate sa optezi pentru decoratii inedite si culori nuantate.

Pentru amenajarea casei in maniera creativa se pot folosi si fotografiile, dar nu asezate in mod ordonat in rame, ci reunite in colaje originale prin utilizarea unor panouri de compensat, perfecte pentru a da culoare si vivacitate peretilor.

In fine, ultimul consiliu creativ pentru a da o nota de creativitate locuintei proprii, ar fi acela de a alege ornamente datate. Cafenele antice, mileuri vintage, pick-up-uri din anii ’60: aceste obiecte sunt usor de gasit la anticari si de obicei au un pret accesibil. Puse in bucatarie sau in living, ofera solutii deosebite care iti pot garanta relaxarea de fiecare zi.