Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


5 Sfaturi pentru un motor de nota 10

Problemele la motor sunt comune pentru aproape orice masina. Odata cu trecerea timpului, este imposibil sa nu intampini dificultati si…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at February 12, 2016

Problemele la motor sunt comune pentru aproape orice masina. Odata cu trecerea timpului, este imposibil sa nu intampini dificultati si sa nu ai nevoie de produse dintr-un magazin online piese auto sau dintr-un magazin fizic.

Cea mai frecventa problema intalnita, este supraincalzirea, care duce la sunete dubioase, la probleme cu pornirea sau la un consum mare de combustibil. Daca nu vrei ca supraincalzirea sa se transforme in probleme foarte mari si sa iti scoata multi bani din buzunar, este bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi care te vor ajuta sa ai un motor ce functioneaza perfect.

1) Schimba uleiul de motor la 5-10000 de km. In functie de tipul masinii, este bine sa schimbi uleiul de motor cu o frecventa constanta, care poate sa fie de 5000 de km, la masinile mai vechi sau de 10 000 la cele mai noi. Uleiul de motor are un rol cu adevarat vital pentru masina iar o calitate proasta a sa poate sa duca la probleme grave si la uzura accentuata. Este bine sa verifici regulat daca nivelul uleiului este unul ok si sa ii asiguri un volum normal.

2) Verifica filtrul de aer. Este un alt element important, care desi nu este foarte scump, se schimba greu si genereaza probleme. Verifica pentru a descoperi diverse urme de impuritate sau de coroziune si inlocuieste-l imediat ce ai descoperit ceva neplaut.

3) Cumpara doar piese auto originale. Este indicat sa cumperi doar piese originale, deoarece acestea pot asigura o functionare corecta a motorului. Daca alegi piese aftermarket, alege-le cu o grija sporita. Acestea pot fi bune, insa pot sa fie si extrem de daunatoare pentru functionarea corecta a masinii.

4) Foloseste combustibil de buna calitate. Combustibilul este un alt element extrem de important care circula prin masina ta. Practic, este la fel de important ca si uleiul de motor. Incearca sa eviti combustibilul cu impuritati si sa folosesti unul cu stabilizatori de combustibili. Acestia ajuta foarte mult motorul sa functioneze asa cum ar trebui sa o faca.

5) Verifica bateria. Bateria masinii este cea care ii ofera energia de care are nevoie in fiecare dimineata. Verific-o pentru a te asigura ca este intr-o stare cat mai buna de functionare. In cazul in care este mai veche de 4-5 ani, este bine sa o inlocuiesti, deoarece riscul de a te lasa in pana de energie este unul mare.

 

Comments

comments