Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul statuilor inspirate din basme

Parintii si bunicii nostri s-au folosit adesea de basmele celebre seara, inainte de culcare. Povesti care i-au distrat pe copii,…

By AncaP , in Interesant , at January 31, 2016 Tags: , , , ,

Parintii si bunicii nostri s-au folosit adesea de basmele celebre seara, inainte de culcare. Povesti care i-au distrat pe copii, i-au inspirat pe scriitori si si-au gasit un loc privilegiat in cultura contemporana. Multe din aceste personaje de basme au fost imortalizate in statui care ocupa pietele publice peste tot in lume. Iata care sunt cele mai cunoscute.

sirena

Mica Sirena, Copenhaga

Statuia Micii Sirene este situata pe promenada Langelinie, in parcul Churchill din Copenhaga, Danemarca. Statuia din bronz a carei marime este aproape de cea umana, este asezata pe o stanca, la malul marii. Inspirata din basmul lui Hans Christian Andersen, statuia reprezinta o atractie majora a capitalei daneze.

peter

Peter Pan, Kensington Gardens, Londra

O statuie de bronz infatisandu-l pe Peter Pan, « baiatul care nu isi dorea sa creasca », se gaseste in gradinile Kensington, langa Hyde Park. Locul a fost ales de nimeni altul decat de creatorul lui Peter Pan, J. M. Barrie. Acesta din urma a locuit o perioada in apropiere de gradinile Kensington.

 alice

Alice in Tara Minunilor, Central Park, New York

Probabil cea mai iubita statuie din Central Park, Alice in Tara Minunilor infatiseaza un grup din personajele clasicului Lewis Carrol. Alice este infatisata asezata pe o ciuperca imensa, privind inspre un ceas de mana tinut de Iepurele Alb.

 

Flautistul din Hamelin, Hamelin, Germania

Situat pe raul Bresser din Germania, orasul Hamelin si-a castigat notorietatea datorita istoriei medievale care povesteste tragedia care s-a abatut asupra orasului in secolul al XIII-lea. Conform legendei, in 1284 orasul a fost infestat cu sobolani. Un barbat imbracat in toate culorile lumii a aparut brusc si a decis sa scape orasul de sobolani in schimbul unei sume de bani.

flaut

Barbatul a inceput sa cante la flaut pentru a-i atrage pe malul raului Wesser si sa-i ucida. In ciuda succesului de care s-a bucurat, localnicii au refuzat sa-l plateasca si l-au alungat cu pietre. Furios, barbatul a parasit orasul jurand ca se va intoarce pentru a se razbuna. Pe data de 26 Iunie, in timp ce locuitorii se aflau la biserica, barbatul a cantat din nou la flaut, de data aceasta pentru a-i atage pe copiii din Hamelin. 130 de fete si baieti l-au urmat in afara orasului. Parintii lor nu si-au revazut niciodata copiii.

Comments

comments