Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top factori care au dus la evolutia camerelor spion

Daca ne uitam la filmele cu James Bond, o sa descoperim ca in dotarile sale este intotdeauna o camera video…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at January 26, 2016

Daca ne uitam la filmele cu James Bond, o sa descoperim ca in dotarile sale este intotdeauna o camera video spion. In urma cu 20 de ani, aceasta camera ni se parea o adevarata fictiune, greu de imaginat in viata reala. Astazi insa, lucrurile stau cu totul si cu totul altcumva. Exista magazine special dedicate spionajului, iar dispozitivele destinate acestei activitati sunt mult mai impresionante decat dispozitivele cu care ne impresiona James Bond in urma cu 20 sau chiar mai multi ani.

Cum au evoluat, asadar, camerele spion?

In primul rand, marimea camerelor a evoluat foarte mult sau, putem spune ca a involuat. Daca in trecut, aceste necesitau un spatiu destul de mare pentru a putea functiona, astazi, camerele pot avea dimensiunile unui bob de mazare. Acest lucru inseamna o camuflare perfecta. Pot fi ascunse fara probleme in orice loc si isi pot face treaba cu succes. De fapt, daca intri pe un site destinat supravegherii video, vei descoperi camere ascunse in stickuri de memorie, in ceasuri, in pixuri sau chiar in nasturi.

Rezolutia camerelor a evoluat si ea foarte mult. In urma cu cativa ani, cele mai performante camere spion erau cele care puteau sa filmeze la rezolutii de 640 x 480 de pixeli. Astazi, situatia este mult schimbata, calitatea imaginilor filmate de camerele spion putand ajunge la pana de 10 ori mai buna decat calitatea initiala.

Dotarile camerelor au evoluat si ele. O camera spion a prezentului nu face doar sa filmeze. Aceasta poate sa si inregitreze sunete, poate sa memoreze tot ceea ce a filmat si poate sa transmita wireless, catre un calculator, un telefon sau un alt dispozitiv de acest fel. De asemenea, camerele spion pot fi dotate cu infrarosu, pentru a putea filma fara probleme pe timp de noapte sau chiar cu senzor de miscare. In felul acesta, nu va fi consumata bateria in mod inutil, ci va fi consumata doar in momentul in care ceva se intampla.

Este clar ca tehnologia avanseaza iar camerele spion sunt dovada clara a acestui lucru. Suntem curiosi cum vor arata camerele de supraveghere in urmatorii 10-15 ani? Pot fi mai mici de atat? Cu siguranta, da!

Pentru ultimele noutati in domeniul camerelor mascate si a dispozitivelor de spionaj, vizitati http://camere-ascunse.ro/ .

Comments

comments