Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai frumoase situri ale civilizatiei mayase

Civilizatia maaysa este una din cele mai vechi din America. Primele urme ale sale  se pare ca dateaza din anul…

By AncaP , in Topuri din lume , at January 28, 2016 Tags: , , , , , , ,

Civilizatia maaysa este una din cele mai vechi din America. Primele urme ale sale  se pare ca dateaza din anul 2600 inainte de Hristos. Mayasii au disparut insa la sfarsitul secolului XVII odata cu cucerirea lor de  catre spanioli.  Existenta lor a lasat urme prin Mexic, Guatemala, Belize si Honduras. Iata care sunt cele mai frumoase situri mayase din lume.

 stone ring for ball games in Uxmal, Yucatan

Uxmal, cetatea antica a mayasilor. Aceasta cetate a fost construita prin secolul IX dar nu a fost folosita decat 150 de ani. Dar datorita pietrelor folosite in constructia sa a rezistat foarte bine probei timpului. Este unul din siturile maiase cel mai bine pastrate cu o istorie incerta insa.

Tikal, marea capitala. Aflata in partea de nord a Guatemalei, cetatea Tikal era capitala unuia din cele mai puternice regate mayase. Construita in secolul IV, a fost un loc foarte important pana in secolul X cand a fost progresiv abandonata.

Mayan Pyramid Chichen Itza, Mexico

Chichen Itza, din Yucatan. Este unul din cele mai remarcabile situri din Peinsula Yucatan din Mexic. A fost centrul sau religios pana in secolul X. Din 1988 face parte din Patrimoniul Mondial Unesco.

Cenote, cel mai pretios dar. Este vorba despre puturi naturale cu apa dulce care se afla in principal in Yucatan in apropiere de situl Chichen Itza. Locuri foarte imporatnte in aceste zone uscate si caldurose.

tulum

Tulum, Mexic. Este cea mai importanta fortareata a mayasilor. Se afla pe malul Marii Caraibelor si a fost construita in secolul VI. A fost un loc foarte important pentru comert. Aici vei descoperi una din cele mai frumoase plaje din tara pusa in valoare de sacra cetate mayasa.

Palenque.  Este un sit mai mic decat cel de la Tikal. Specialistii estimeaza ca doar 105 din ruine au fost descoperite aici. Se poate observa un palat care a fost unul din cel mai mare al civilizatiei mayase dar si mai multe temple precum cel al Soarelui sau al Crucii.

Sculptures in Archeological park in Copan ruinas

Copan. La frontiera cu Guatemala se afla situl Copan, in Honduras, in mijlocul junglei la o inaltime de peste 600 de metri. Un sit mayas major care a cunoscut apogeul in secolul VII.

Yaxha. Templul Acropole de Nord se afla pe situl Yaxha. A fost redescoperit in anul 1904 si din 2002 este in restaucivirare.

 

Comments

comments