Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 motive numai bune pentru a-ti schimba salteaua

Cand vorbim despre saltele, vorbim despre unele dintre cele mai importante piese de mobilier din viata unui om, daca nu…

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at January 14, 2016

Cand vorbim despre saltele, vorbim despre unele dintre cele mai importante piese de mobilier din viata unui om, daca nu chiar cele mai importante. O saltea reuseste performanta de a ne insoti pe tot parcursul vietii si de a ne oferi o multime de momente de odihna, de relaxare sau chiar si de distractie. Indiferent de cursul vietii, salteaua este mereu acolo si te asteapta sa iti petreci cate 7-8 sau 9 ore pe ea, in fiecare zi.

Ceea ce foarte multi oameni nu inteleg, este ca, desi trebuie sa fie mereu la indemana o saltea, nu trebuie sa fie pe tot parcursul vietii aceeasi . Oricat de buna, de noua si de eficienta ar fi salteaua pe care ai cumparat-o, o data cu trecerea timpului, aceasta isi pierde din proprietati. Daca nu vrei sa te trezesti cu dureri de spate, cu oboseala si cu diverse probleme neplacute de sanatate, atunci trebuie sa iei in considerare schimbarea saltelei cu o frecventa de cel mult 10 ani.

Cand stii ca trebuie sa iti schimbi salteaua?

Pentru a nu cheltui bani inutil, este bine sa stii cand salteaua da semne ca este prea veche sau mult prea uzata. Iata, asadar, conform Expert saltele,  5 factori care iti transmit un semnal clar ca salteaua trebuie sa fie schimbata:

  • Timpul. Este cel mai mare dusman al celor care isi doresc o viata cat mai lunga si automat, este unul dintre cei mai mari dusmani ai saltelelor. Daca cea pe care dormi are deja mai mult de 10 ani, atunci trebuie neaparat sa cauti un magazin de unde sa achizitionezi una noua si confortabila. In caz contrar, durerile de spate si oboseala se vor apropia din ce in ce mai mult de tine.
  • Alergiile. Daca ai inceput sa dezvolti alergii, cel mai probabil este o cauza a numerosilor acarieni care se afla in saltea. Din pacate, saltelele sunt un adevarat magnet pentru aceste microorganisme, deoarece le ofera exact ceea ce isi doresc: hrana si un mediu perfect pentru dezvoltarea. Transpiratia si pielea moarta pe care fiecare dintre noi le lasa pe saltea, ajung sa fie consumate intr-un adevarat festin de catre acarienii, care sunt principalul factor al alergiilor.
  • Greutatea. Este bine sa iti cantaresti salteaua in momentul in care o cumperi si sa o cantaresti ocazional, pe parcursul folosirii. Motivul este simplu: Aceasta acumuleaza praf si acarieni. Cu timpul, aceste elemente ii pot creste greutatea intr-un mod evident. Daca ai pus-o pe cantar si ai observat o greutate mult mai mare decat cea initiala, atunci ai o problema si o noua investitie de facut.
  • Gropile. Oamenii nu au dispusa greutatea intr-un mod uniform. Astfel, in momentul in care dormi, creezi unele puncte de presiune asupra saltelei, care tinde sa cedeze mult mai usor in locurile respective. Aceasta cedare este evidentiate prin mici gropi care raman in permanenta pe saltea. Daca descoperi denivelari la nivelul suprafetei saltelei, este timpul pe una noua. Pentru a elimina uzura rapida in acest mod, este indicat sa intorci salteaua de pe o parte pe alta cu o frecventa de 4-6 luni.
  • Starile neplacute. Nu in ultimul rand, un motiv foarte bun pentru a schimba salteaua este modul in care reactioneaza corpul tau la somn. In mod normal, fiecare dimineata ar trebui sa fie perfecta si sa iti ofere o stare de odihna si de optimism. Daca starile sunt contrare, atunci stii ce ai de facut: cauti un magazin de saltele care sa dispuna de un expert saltele cu recomandari pertinente.

Cum gasesti magazinul perfect de saltele?

Din fericire, achizitia unei saltele este mai simpla ca niciodata. Exista magazine special dedicate acestui domeniu, cum ar fi www.expert-saltele.ro , care iti ofera o varietate impresionanta de produse. Astfel, poti face achizitia in functie de criterii cum ar fi varsta, starea de sanatate, greutatea sau modul in care obisnuiesti sa dormi. Este bine sa alegi un magazin care sa dispuna de un suport de buna calitate, care sa iti ofere o garantie cat mai consistenta pentru saltea si care sa aiba preturi decente. Nu lua insa pretul ca fiind unul dintre criteriile principale in acest sens. O saltea trebuie sa fie in primul rand buna, abia apoi trebuie sa fie si ieftina.