Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 4 motive pentru a purta aparat dentar

Vedem din ce in ce mai multi oameni, indiferent ca este vorba despre copii sau adulti, care poarta aparat dentar….

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at January 26, 2016

Vedem din ce in ce mai multi oameni, indiferent ca este vorba despre copii sau adulti, care poarta aparat dentar. Multi ar zice ca un astfel de accesoriu pentru dinti este doar o dovada de snobism, mai ales ca nu este intocmai cea mai ieftina solutie dentara. Pentru altii insa, aparatul dentar este o adevarata inovatie a stiintei, deoarece vine cu o multime de avantaje. Pe langa partea estetica obtinuta prin intermediul aparatului ( dintii vor fi mai drepti, mai bine aliniati si mai frumosi), acesta aduce si sanatate. Riscurile de a dezvolta carii sunt mai mici iar riscurile de a aparea complicatii dentare sunt si ele mai mici.

Cand ar trebui sa porti aparat dentar?

Exista mai multe situatii in care un aparat dentar este strict necesar:

  •  In momentul in care dintii erup in pozitii nefiresti, fara sa fie aliniati. Nu intotdeauna dintii erup intr-o pozitie normala. Corpul nostru nu este programat pentru perfectiune, asadar, de multe ori, dintii pot erupe in pozitii total nefiresti . Un aparat dentar poate insa sa corecteze orice situatie.
  •  In momentul in care exista spatii mari intre dinti sau, din contra, acestia sunt foarte apropiati. Sunt doua situatii extrem de neplacute atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al eficientei danturii. Un aparat dentar le rezolva.
  • Cand maxilarele nu sunt bine aliniate. Un maxilar deplasat fata de celalalt poate sa produca probleme la masticatie, poate sa duca la neplaceri estetice si in ultima instanta, poate sa duca la fracturi ale dintilor. Astfel, un aparat dentar nu este o dovada de snobism, ci este o necesitate.
  •  Cand muscatura nu este facuta corect. Nu toti muscam bine, insa ne dam seama de acest lucru abia dupa ce trece o perioada iar muscatura proasta se agraveaza. Un aparat dentar poate corecta o astfel de situatie.

De unde achizitionezi un aparat dentar?

In principiu, atunci cand cauti un ortodont trebuie sa analizezi cu atentie fiecare detaliu. In primul rand, trebuie sa gasesti un ortodont din orasul tau. Daca esti din Bucuresti, evident, vei dori sa iti pui un aparat dentar in Bucuresti. Motivul este simplu: odata achizitionat aparatul, va trebui ca in fiecare luna sa mergi la medic pentru a-ti fi schimbate anumite piese. Daca ortodontul nu este in orasul tau, efortul este mult prea mare. Daca esti in sectorul 6, Bucuresti, iti recomandam cabinetul stomatologic http://drvodita.ro/ .

Comments

comments