Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 10 tari pentru amatorii de whisky

Whisky nu este o bautura in voga doar in Irlanda sau Scotia. Se consuma in cele patru colturi ale tarii,…

By AncaP , in Topuri din lume , at January 21, 2016 Tags: , , ,

Whisky nu este o bautura in voga doar in Irlanda sau Scotia. Se consuma in cele patru colturi ale tarii, chiar si prin Japonia sau Australia. Daca esti si tu amator de whisky, iata pe unde trebuie sa ajungi in urmatoarea vacanta.

germania

Germania. Este un nume foarte important atunci cand vine vorba despre celebra bautura. Peste 100 de distilerii sunt aici in activitate, dar foarte putine sticle ies in afara tarii. Un tur la Bavaria sau Bade- Wurtember se impune pentru cele mai originale degustari.

Australia. Australia mizeaza mai degraba pe calitate decat pe cantitate. Un nume foarte cunoscut pentru iubitorii de whisky- Bill Lark.

scotia

Scotia. Aici se produc peste 1, 5 miliarde de sticle anual, aproape doua sferturi din productia mondiala. Trebuie sa faci un tur prin Speyside, regiunea cu cele mai multe distilerii din tara. Te vei delecta cu siguranta.

Statele Unite. Tara celebrului bourbon, un whisky realizat pe baza de malt. Cei care iubesc la nebunie celebrul Jack Daniel’s trebuie sa ajunga pe la Tennessee pentru a vizita mitica distilerie de aici.

ranta

Franta. Si Franta are un cuvant de spus atunci cand vine vorba despre whisky, inspirandu-se direct din traditia bauturilor tipice irlandeze. O excursie atipica se poate face la distileria Menhirs. Aici se foloseste grau negru botezat Eddu.

India. O tara exotica ideala pentru cei care sunt in cautare de noi descoperiri. Amrut este un nume de referinta atunci cand vine vorba despre wiskhy-ul de aici. Trebuie sa ajungi pe la Bangalore pentru a vizita distileria de malt de aici si pentru a degusta un pahar de Amrut Fusion.

irlanda

Irlanda. Tipurile de whisky irlandeze sunt foarte dulci si « blande ». Pentru a invata mai multe despre el si pentru a afla mai multe despre elaborarea sa de-a lungul timpului trebuie sa ajungi la Dublin, la Old Jameson.

Japonia. Este de ceva ani incoace o adevarata referinta in materie de whisky, mai ales datorita celebrului sau Hibiki, numit cel mai bun whisly din lume. Distileria Hakushu se afla in mijlocul padurii si este templul celor mai bune productii japoneze.

noua

Noua Zeelanda. La fel ca si Australia, Noua Zeelanda produce un whisky de calitate dar in cantitati mici.

Suedia. Mackmayra este cea mai buna marca de whisky de aici. Aromele sunt usor afumate cu note subtile de plante si de mirodenii.

Comments

comments