Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 decoruri din Star Wars care exista cu adevarat

Stiai ca este posibil sa intri concret in decorul imaginat inca din anul 1977 de catre George Lucas? Iata care…

By AncaP , in Topuri din lume , at December 16, 2015 Tags: , , , , ,

Stiai ca este posibil sa intri concret in decorul imaginat inca din anul 1977 de catre George Lucas? Iata care sunt locurile care exista cu adevarat si pe care le poti vizita pentru a simti ca faci parte cu adevarat din acest univers minunat.

matmata

Matmata, Tunisia. Cel mai bun loc cu care putem incepe este Tatooine, locul unde s-a nascut Luke Skywalker. Adica satul Matmata din Tunisia. Casa in care locuia acesta cu unchiul si matusa sa este una din numeroasele case troglodite de aici. Unele picturi murale din film inca mai sunt vizibile.

Choot-el – Jérid, Tunisia. In Episodul 3, Revansa lui Sith, au mai fost filmate unele scene in apropiere de Matmata, la o imensa salina din parte de nord- vest a satucului Matmata.

tozuer

Canionul Sidi Bouhlel, Tozeur, Tunisia. Este cunoscut in prezent drept « Canionul Star Wars ». Un canion care ocupa un loc foarte important in episodul patru al celebrei saga- “O noua speranta” si care mai revine in alte episoade.

Ajim, de pe Insula Djerba, Tunisia. Ramanem in Tunisia pentru a descoperi “Moss Eisley” locul in care Luke si Obi-Wan se intalnesc cu Han Solo si cu Chewbacca. Este vorba despre orasul Ajim de pe insula Djerba. Exteriorul casei lui Obi-Wan care se dovedeste a fi o moschee si Cantina Chalmun si acoperisul sau in forma de dom inca mai pot fi admirate.

dante-view-vallee-de-la-mort-star-wars-600x398

Dante’s View, Valea Mortii, California. Parcul National Valea Mortii din California este cel mai jos si cel mai uscat loc din America de Nord. Un loc care a fost folosit pentru orasul fictiv Tatooine. Dante’s View este o belvedere remarcabila care este prezenta in episodul patru pentru a prezenta o vedere panoramica.

Complexul templelor maya din Tikal, Guatemala. La finalul filmului din 1977, se poate observa complexul de temple maya din Tikal, Guatemala si jungla din jurul sau. Serveste drept baza rebela pentru satelitul natural Yanin IV.

finse-norvege-star-wars-600x337

Finse, Norvegia. Hoth este o planeta de gheata care apare in episodul cinci. Aceaste este de fapt ghetarul Hardangerjokulen din apropiere de Finse, Novegia.

Palatul Caserte, in nordul orasului Napoli, Italia. In primul si al doilea episod actiunea are loc in acest palat. Este o veche resedinta a bourbonilor, un palat care a fost construit pentru a rivaliza cu cel de la Versailles.

Comments

comments