Peste tot unde ajungi in lume, exista unele fenomene meteorologice demne de a fi admirate. Deci pe unde ajungi, nu uita sa privesti cerul.
Fulgerele din Catatumbo. Intalnirea dintre vanturile inghetate care coboaara de pe platoruile inalte andine cu aerul umed si cald al lacului Maracaibo din Venezuela da nastere la cele mai frecvente si cele mai lungi furtuni din lume. Un fenoment vizibil de la 400 de km distanta intr-o liniste ireala. Fenomenul are loc intre 140 si 160 de nopti pe an, 10 ore pe zi cu cate 280 de ori pe ora.
Curcubeele lunare, Cascadele Victoria, Zambia, Zimbabwe. In zona cascadei Mosi-oa- Tunya, un meandru al fluviului Zambez lat de 1700 de metri formeaza o cataracta uimitoare. Ziua refractia Soarelui filtrata de picaturile de apa da nastere unor curcubee. Un fenomen care are loc si noaptea cand este luna plina.
Tornado Alley, Midwest, Statele Unite. Tornado Alley nu exista, cel putin nu pe o harta. Dar o parte a regiunii Midwest care acopera Oklahoma, Kansas, Texas sau Dakota sufera din cauza celor mai intense uragane. 90% din tornadele din Statele Unite au loc aici atunci cand aerul rece din Muntii Stancosi se intalneste cu vanturile umede ale golfului Mexic.
Aurorele boreale, Abiski, Suedia. Anul 2013 a fost anul de gratie al acesot fenomene magice in Suedia. La fel ca niste balerine, aceste lumini verzi si gratioase dar si galbene sau rosii se onduleaza pe cer in cel mai frumos si unic spectacol care are loc in cele mai inalte latitudini din intregaa emisfera de nord. Abisko din Laponia suedeza are un cer mereu degajat si aici se pot admira aproape in fiecare seara cele mai frumoase aurore.
Camanchaca, Desertul Atacama, Chile. Cu mai putin de 1 mm de ploi pe an, cu unele zone care nu au primit o picatura de ploaie de peste 400 de ani, desertul Atacama din Chile ofera cele mai dezolante intinderi care ne duc cu gandul la planeta Marte. Cadavrele de aici sunt mumificate de catre aerul arid. Dar totusi exista viata aici. Valurile de ceata care vin din Pacific furnizeaza putina umiditate la care rezista unele specii de cactusi, de lame si de vulpi.
Cladura extrema din Valea Mortii. Aici caldura ajunge pana la 56, 7 grade si tine intreg anul. Acest lucru se datoreaza altitudinii sale. Dar in ciuda numelui sau, locul este departe de a fi mort. Aici sunt cateva specii de pesti, de serpi cu clopotei, de sobolani-canguri sau cateva flori salbatice care aduc o explozie de culori atunci cand au loc din cand in cand unele precipitatii.