Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 sfaturi ale medicului in ceea ce priveste salteaua

Salteaua este unul ditntre elementele care ne influenteaza intr-un mod extrem de puternic viata. Aceasta ne ofera confort noapte de…

By Razvan Nemesu , in Sanatate Sfaturi , at December 14, 2015

Salteaua este unul ditntre elementele care ne influenteaza intr-un mod extrem de puternic viata. Aceasta ne ofera confort noapte de noapte insa, daca nu este aleasa asa cum trebuie sau daca este neglijata intretinerea sa, poate sa produca o multime de pagube si de neplaceri. Pe baza unor informatii de pe sfatulmedicului.ro, iata cateva sfaturi in ceea ce priveste salteaua, pe care nu trebuie sa le neglijezi :

  • Schimba salteaua o data la 10 ani. Este bine sa o schimbi chiar mai repede de atat, insa orice ar fi, nu este indicat sa depasesti aceasta perioada. In tot acest timp, salteaua ta se uzeaza, se deformeaza si acumuleaza o multime de particule de praf si de acarieni care pot sa fie deosebit de daunatori pentru sanatate.
  • Ingrijeste salteaua intr-un mod corect. Majoritatea oamenilor, dupa ce achizitioneaza o saltea au tendinta de a o lasa pe pat si de a o folosi pana la epuizare. Din pacate, o saltea presupune un oarecare efort, asta daca vrei sa fii cat mai sanatos. Aceasta trebuie aspirata, trebuie sa fie aerisita si trebuie sa fie intoarsa frecvent de pe o parte pe alta sau sa fie rotita dintr-o parte in alta. In felul acesta, uzura va fi una proportionala iar acarienii vor fi mult mai putin tentati sa locuiasca la tine in saltea.
  • Acoper-o cu o husa. Este bine ca lenjeria de pat sa nu stea chiar pe saltea, ci sa fie acoperita cu o husa de protectie. In felul acesta, transpiratia si pielea moarta nu vor ajunge in interiorul saltelei, asadar, acarienii nu vor mai avea ce sa manance.
  • Ai mare grija la tipul de saltea pe care il cumperi. Conteaza extrem de mult ce tip de saltea achizitionezi. Ai la dispozitie o multime de materiale, care mai de care mai interesante, insa nu toate sunt atat de performante precum ti-ai dori. Achizitia unei saltele trebuie sa se faca intr-un mod personalizat, in functie de preferintele tale, de greutatea pe care o ai si de ceea ce iti doresti de la o saltea.
  • Opteaza pentru saltele ferme, in detrimentul celor moi. O saltea ferma este, de regula, mult mai prietenoasa cu sanatatea decat una foarte moale. Da, este adevarat ca o saltea moale poate sa genereze o oarecare doza de confort, insa acest confort poate sa se transforme rapid intr-o multime de probleme de sanatate.