Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 4 biblioteci extraordinare din Europa

Vrei sa vizitezi in Europa unele biblioteci iesite din comun? Atunci trebuie sa ajungi in acest caz la Praga, Dublin,…

By AncaP , in Topuri din lume , at December 17, 2015 Tags: , , , , , , ,

Vrei sa vizitezi in Europa unele biblioteci iesite din comun? Atunci trebuie sa ajungi in acest caz la Praga, Dublin, Londra sau Berlin. Un sejur de un week-end este cea mai buna ocazie de a descoperi atmosfera magica a acestor cladiri fabuloase.

bibliotheque-clementinum_5481766

Blibliteca Clementinum din Praga. Biblioteca Nationala a Republicii cehe are peste 20000 de opere rare, unele mai remarcabile ca celelalte. Dar in afara fondului sau documentar mai trebuie sa fie descoperit stilul baroc al galeriilor sale, care fac din ea un monument rar care nu trebuie sa fie ratat cand mai ajungi prin centrul istoric din Praga. Merita, deoarece este una din cele mai frumoase din lume.

trinity

TrinityCollege Library din Dublin. Peste 3 milioane de carti se aduna aici inca din secolul XV. Printre ele, cea mai mitica este cu siguranta manuscrisul cartii lui Kells din anul 800 de care irlandezii sunt foarte mandri. La Dublin, o vizita se impune la Trinity College pentru orice turist. Trebuie sa descoperi cea mai veche biblioteca din oras cu operele sale repartizate pe doua etaje intr-un decor calduros cu lemn si bolte unice. Daca ai timp trebuie neaparat sa te scufunzi in atmosfera sumbra si calduroasa a celebrei sale « Long Room ». O bliblioteca magistrala care te va face sa visezi cu siguranta.

berlin

Biblioteca Universitatii Humboldt, Berlin. Orasul Berlin are o reputatie foarte solida atunci cand vone vorba despre cele mai frumoase si mai remarcabile biblioteci. Daca vrei sa te scufunzi in cea mai moderna si cea mai industriala atmosfera aici trebuie sa ajungi. Este o bibioteca deschisa in anul 2009, emblematica pentru renovarea urbana a  orasului Berlin.

british-museum-reading-room_5481780

Sala de lectura de la British Museum, Londra. Daca operele bibliotecii muzeului londonez au parasit locul inca din anul 2000, domul salii de lectura este la fel de maiestuos si de impresionant pentru cei care il viziteaza. Reading Room a folosit drept sala de studiu pentru numerosi studenti foarte prestigiosi precum Oscar Wilde, Karl Max sau Mahatma Ghandi. Acum este folosita pe post de centru pentru expozitii. Deci daca alegi sa faci o escapada in Londra intr-un week-end trebuie sa descoperi neaparat acest loc unic.