Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase cascade inghetate din lume

Cascadele sunt niste minunatii ale naturii in stare pura, dar iarna sub zapada devin si mai fabuloase. Iata care sunt…

By AncaP , in Topuri din lume , at December 3, 2015 Tags: , , , , ,

Cascadele sunt niste minunatii ale naturii in stare pura, dar iarna sub zapada devin si mai fabuloase. Iata care sunt cele mai frumoase dintre ele.

 gooafoss-p991.1280x814

Goðafoss,Islanda. Este una din cele mai celebre cascade din Islanda. Se afla in regiunea Myvatn, pe fluviul Skjálfandafljót, avand o inaltime de 12 metri si o latime de 30 de metri. Numele sau inseamna « cascada zeilor ».

Cheile Ballandaz, Franta. Aflate in regiunea Savoia, aceste chei sunt foarte spectaculoase si sunt un loc foarte apreciat de catre cei care iubesc sa faca escaladari pe gheata.

thefang-p990.1280x814

The Fang, Colorado, Statele Unite. The Fang este un imens stalp de gheata care se afla in statiunea Vail. Iarna, cand temperaturile sunt destul de scazute, aceasta cascada inalta de 50 de metri si lata de 8 metri la baza se transforma in cel mai frumos teren de joaca pentru cei care iubesc escaladarile.

Abiqua, Oregon, Statele Unite. Cascadele Abiqua ajung pana la 30 de metri. Amfiteatrul sculptat aici in stancile care le inconjoara fac din ele un loc exceptional. Iarna verdeata de aici este inlocuita de albul imaculat al zapezii care pune in valoare albastrul apelor.

helmcken-p990.1280x814

Helmcken Falls, Canada. Cascada de aici ajunge pana la 141 de metri si se afla in interiorul Parcului Wells Gray Provincial din Columbia Britanica. Este a patra cascada ca marime din Canada.

Parcul National Triglav, Slovenia. Este singurul parc national de aici. Se afla in partea de nord-vest a tarii, nu departe de frontiera cu Austria sau Italia. Aici se afla cascade din abundenta precum Savica, Peričnik sau Šum care pot fi escaladate iarna.

pltive-p990.1280x814

Parcul National al Lacurilor Plitvice, Croatia. Acest parc se afla intre orasele Zagreb si Zadar. Este un parc cu o suprafata de 296 kilometri patrati care cuprinde nu numai lacuri ci si 92 de cascade care ofera un peisaj incantator in timpul iernii.

Starved Rock Park, Illinois, Statele Unite. Un parc unde vei putea admira mai multe canioane si cascade. Cea mai impresionanta este cea de la St. Louis Canyon.

eidjford-p990.1280x814

Eidfjord, Norvegia. Aflata in comitatul Hordaland, Eidfjord este o comuna norvegiana care ofera o multime de activitati acvatice in fiord dar si posibiltatea de a escalada cascadele inghetate.

Minnehalla Falls, Minnesota, Stetele Unite. Un loc care face parte din cele mai fotografiate locuri din Minnesota. Cascadele inghetate de aici au cele mai inedite culori.

Comments

comments