Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 8 locuri de vizitat daca esti fan Harry Potter

Chiar daca ai citit toate cartile Harry Potter si ai vizionat intreaga saga, asta nu inseamna ca povestea s-a incheiat…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 3, 2015 Tags: , , , , , , ,

Chiar daca ai citit toate cartile Harry Potter si ai vizionat intreaga saga, asta nu inseamna ca povestea s-a incheiat pentru tine. Poti ajunge mereu in cele mai frumoase locuri unde s-a filmat celebra saga imaginata de J. K Rowling. Pentru ca magia trebuie sa continue, iata cel mai frumoase locuri de vizitat unde s-a filmat Harry Potter.

 australua

Ambasada Australiei din Londra. Aceasta cladire s-a transformat in film intr –o banca O superba cladire care  adaposeste aurul pastrat cu mare grija de catre goblini.

Bilblioteca Poudlard. Aici sunt adapostite in film numeroase carti grimoire si este locul umor numeroase scene mitice. Pentru a o descoperi, trebuie sa ajungi la Oxford, in Bodleian Library.

poudlard

Ramanem tot la Poudlard, mai precis in curtea scolii. Aceasta exista in realitate, langa catedrala Durham. De altfel, una din camerele edificiului a servit drept loc de filmare pentru sala de curs a profesorului McGonagall.

Gloucester. O noua catedrala este onorata in film. Este vorba despre Gloucester, unde pe holurile sale, Harry Potter si Ron s-au intalnit cu fantome si cu troli. Cei mai mari fani vor recunoaste imediat locul, cu siguranta.

 aln

Castelul Alnwick. Va amintiti de prima scena din Harry Potter? Pentru a o retrai trebuie sa ajungeti in acest castel din regiunea Northumberland. Dupa ce ai ajuns pe peluza in fata meterezelor, cu siguranta ca iti vei imagina maturile in levitatie. Nu te vei putea abtine.

Glencoe. Este o vale destul de mare din Scotia care a servit drept decor pentru o multime de scene. Mai ales turneele de Quidditch au fost filmate aici. Trebuie sa admiri si cascadele Steall pe care le-ai observat deja cu siguranta in Turneul Vrajitorilor.

pem

Pembrokeshire. Trrebuie sa ajungi si aici pentru a descopreri Freshwater West. Pe aceasta plaja s-a filmat ultima parte din Harry Potter. Casa care serveste drept sediu pentru cartierul general al Ordinului Phoenix poate sa fie vizitata fara probleme.

Gara King’s Cross. In aceasta gara din Londra, vei putea admira celebrul peron 9 ¾ care duce inspre Poudlard Express. Pentru a se aduce un omagiu filmului s-a incastrat o caleasca in perete.

Comments

comments