Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 inchisori de vizitat in lume

Atunci cand vorbim despre turism, ne gandim imediat la munti, la plaje sau la cele mai mari orase. Dar si…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 18, 2015 Tags: , , , , , ,

Atunci cand vorbim despre turism, ne gandim imediat la munti, la plaje sau la cele mai mari orase. Dar si alte orase atag turistii. Inchisorile pe post de simbol sunt cele care atata curiozitatea si pot deveni locul unor descoperiri foarte interesante cu cele mai frumoase suveniruri.

De la Statele Unite la Anglia, trecand si prin Africa de Sud sau Slovenia inchisorile celebre sunt o etapa foarte originala a unui circuit turistic.

alcatraz

Alcatraz, Statele Unite. Este cea mai celebra inchisoare din lume. Alcatraz este o insula din Golful San Francisco unde poti descoperi celebra celula a lui Al Capone, unde vei afla mai multe despre evadarea lui Frank Morris care nu a mai fost prins niciodata … inchisoarea este un adevarat mit.

Old Melbourne Gaol, Australia. Este o veche inchisoare care si-a inchis portile in anul 1929 dupa 84 de ani de functionare. De atunci a fost transformata in muzeu. Aici au fost executati cei mai celebri crimimali. Poti hoinari in voie in exterior si interior pentru a afla mai multe despre viata de aici din inchisoare.

oxford

Castelul Oxford, Anglia. Castelul Oxford a fost folosit pe post de inchisoare de catre regat intre anii 1888 si 1996. Vei descoperi aici un cadru foarte maiestuos cu Turnul St. Georges, vei putea dormi in celulele vechi reamenajate pe post de camere de hotel sau te poti relaxa aici la baruri.

Hotel Celica, Slovenia. Daca ai sansa sa ajungi prin Slovenia, poti ajunge la Hostel Celica care se afla in capitala Ljubljana. Un loc care a fost amenajat intr-o veche inchisoare unde artisti mondiali au reamenajat vechile celule. Un loc ideal pentru a petrece o noapte dincolo de standardele cu cre ai fost obisnuit.

 robben

Robben Island, Afirca de Sud. Este cu siguranta cea mai vizitata si cea mai populara insula de aiic. Aici au ofst inchisi opozanti de renume si prizionieri celebri precum Nelson Mandela. In 1997 a fost dechis aici un muzeu pentru a se descoperi aici viata de zi cu zi a prizonierilor.

Tuol Seng, Cambodgia. Un simbol al dictaturii khmerilor rosii, o etapa obligatorie pentru a afla mai multe despre istoria Cambodgiei si a afla soarta celor care erau inchisi aici in epoca.

Comments

comments