Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 6 cele mai bune locuri pentru a observa aurorele boreale

Vrei sa admiri in iarna ce vine aurorele boreale? Sa vezi cele mai supranaturale culori, sa asculti zgomotele celeste ale…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 12, 2015 Tags: , , , , ,

Vrei sa admiri in iarna ce vine aurorele boreale? Sa vezi cele mai supranaturale culori, sa asculti zgomotele celeste ale aurorelor care se afla deasupra campiilor si ale padurilor arctice, inzapezite? Un lucru ce merita incercat macar o data in viata. Unde trebuie sa ajungi insa pentru a vedea acest spectacol feeric?

kak

Kaksluttanen, Finlanda. Daca alegi sa te cazezi la Hotelul Kakslauttanten Arctic Resort, vei  avea posibilitatea sa observi aurorele boreale din confortul unui iglu de sticla. Te poti incalzi si intr-o casuta traditionala din lemn in jurul focului sau la sauna. Alte activitati – safari cu renii, schi sau explorarea parcului national Uhro din apropiere.

Svalbard, Norvegia. O insula norvegiana care se afla intre paralela 78 si 81 si care este teritoriul cel mai nordic din lume. Un loc mai departe de cercul arctic, ceea ce inseamna ca cu cat vei merge inspre nord, cu atat vei avea mai multe sanse sa observi aurorele boreale cele mai frumoase. Perioada in  care se pot observa- intre noiembrie si februarie. Aici mai poti descoperi si Noaptea Polara.

 kiruna-snow-road

Jukkasjärvi, Suedia. In regiunea Kiruna satucul Jukkasjärvi este un loc excelent pentru a observa aurorele boreale. Adaposteste si primul hotel de gheata din tara. Daca aurorele boreale sunt absente, iti sugeram sa faci un tur la centrul spatial de aici unde poti observa un magnific cer instelat.

Reykjavik, Islanda. Este unul din cele mai abordabile locuri si unul din cele mai facile de accesat. Pe langa aurore, mai poti face o multime de lucruri – o laguna albastra cu apa intre 30 si 39 de grade si locurile unde s-a filmat serialul Game of Thrones.

canda

Partea de nord a Canadei. Aici se afla « Ovala Aurorelor », zona unde aurorele sunt cele mai frecvente. Aceasta zona acopera in mare majoritate toata tara mai ales provinviile Yukon, dar si partea de nord a Saskatchewan-ului, Teritoriile de Nord- Vest, Terra Nova, Noua Scotie sau Columbia Britanica.

Scotia, Regatul Unit. Este inutil sa mergi la capatul lumii pentru a observa aurorele boreale. In februarie Scotia este cel mai bun loc pentru a observa aurorele boreale. Trebuie doar sa cauti un loc mai intunecat departe de marile orase unde se poate observa cel mai magnific spectacol oferit de mama natura.

Comments

comments