Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 16 idei de calatorii extraordinare de pus in practica

Avem o singura viata de trait. O afirmatie ce ar putea fi filozofica. Poate, dar ar fi cu adevarat pacat…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 2, 2015 Tags: , , , ,

Avem o singura viata de trait. O afirmatie ce ar putea fi filozofica. Poate, dar ar fi cu adevarat pacat sa nu profiti din plin de ea. Cu siguranta ca urmatoarele vacante sunt inca departe dar asta nu inseamna ca nu poti sa visezi.

Relaxante, magnifice, fabuloase sau incredibile, iata o lista cu cele mai incredibile destinatii turistice de descoperit macar o data in viata. Esti gata?

africa

 1. Trebuie sa inoti in Piscina Diavolului de la marginea cascadei Victoria din Zimbabwe. Cea mai mare cascada din lume, cea mai spectaculoasa unde poti inota chiar langa cele mai fabuloase caderi de apa.
 2. Da drumul la lampioane inspre cer in timpul celebrei nopti thailandeze. O traditie locale veche de cateva secole.
 3. Admira trupele de bizoni care traverseaza fluviul Mara in Kenya. Este fara indoiala cel mai mare spectacol oferit de natura.
 4. Trebuie sa te scufunzi in apa turcoaz din Grota Albastra, aflata la Capri, principala atractie turistica din oras.
 5. Aseaza-te in varful cele mai impresionate faleze din Norvegia- Preikestolen, o faleza care ajunge pana la 604 metri si care se afla deasupra apelor Lysefjord.
 6. Asista la o ceremonie de schimbare a garzii regale la Buckingham Palace, Londra.
 7. Relaxeaza-te intr-unul din cele mai frumoae izvoare termale din Islanda. Afara este foarte frig iar izvoarele sunt foarte fierbinti. O senzatie cu adevarat unica.
 8. Arunca o moneda in Fontana di Trevi si pune-ti o dorinta.
 9. Sarbatoreste Carnavalul de la Rio din Brazilia. Se pare ca are cei mai multi participanti din lume. Imagineaza-ti ce atmosfera este aici!
 10.  Fa o plimbare pe Marele Zid Chinezesc, vechi de mii si mii de ani, un edificiu care face parte din cele sapte minuni ale lumii.
 11. Admira Parisul de la inaltimea Turnului Eiffel. Cea mai vizitata si mai romantica destinatie din Europa este fermecatoare vazuta de jos, dar nimic nu se compara cu panorama de la 300 de metri.
 12. Joaca-te cu propria ta reflexie in desertul Salar d’Uyuni, Bolivia. Aflat la o inaltime de 3658 de metri, cu o suprafata de 10582 km patrati, este cel mai vast desert de sare din lume.
 13. Admira panorama superba oferita de Marele Canion, dupa cele mai frumoase excursii cu putinta. Dupa efortul depus, relaxarea merita cu prisosinta.
 14. Urca la bordul trenului Transsiberian pentru o calatorie in afara timpului, pe o cale ferata care leaga Moscova de Vladivostok, pe o lungime de 9288 km.
 15. Du-te in Finlanda pentru a te impregna cu magia Craciunului. Daca nu stiai, aici in Laponia traieste Mos Craciun.
 16. Trebuie sa ajungi si la cea mai frumoasa piscina naturala Ik Kill, in Yucatan, Mexic, singurul loc din lume unde se poate observa aceasta “cenote”.

 

 

Comments

comments