Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai vechi orase din lume care inca sunt locuite

Vrei sa ai ocazia de a calatori inapoi in timp in perioada vacantelor? Cele mai vechi orase din lume care…

By AncaP , in Topuri din lume , at November 19, 2015 Tags: , , , , ,

Vrei sa ai ocazia de a calatori inapoi in timp in perioada vacantelor? Cele mai vechi orase din lume care inca mai sunt locuite iti ofera sansa aceasta. Daca foarte putine cetati antice au reusit sa faca faca foarte greu trecerii timpului, altele stau inca foarte mandre in picioare.

varanasi

Varanasi, India. Un oras sfant, cel mai important pentru hinudsi si budisti, aflat pe malul de vest al raului Gange. Legenda spune ca a fost creat acum 5000 de ani de catre zeul hindus Shiva.

Cadix, Spania. Un oras construit pe o suprfata foarte ingusta de pamant care se scufunda in ocean. Cadix este si leaganul marinei spaniole inca din secolul 18. A fost fondat de tare fenicieni si a devenit mai apoi baza lui Hannibal pentru a cuceri Iberia.

theba

Theba, Grecia. Este marea rivala a vechii Atena. Sapaturile arheologice au relevat faptul ca orasul este mai vechi de anul 480 cand a fost invadat de persi. Azi este un simplu targ, un mic oras comercial.

Atena, Grecia. Este leaganul civilizatiei occidentale si al democratiei, cu o mostenire mai mult decat evidenta. Orasul este plin de monumente romane, grecesti, bizantine, dar si otomane, fiind o destinatie foarte la moda in zilele noastre.

ieru

Ierusalim, Israel. Este un centru spiritual pentru evrei care adaposteste o multime de situri religioase, precum Moscheea Al-Aqsa, Domul Stancos, Zidul Plangerii si multe altele.

Gaziantep, Turcia. In partea de sud a Turciei, in apropiere de frontiera cu Siria, Gaziantep, este un oras cu o istorie foarte indeparata, la fel de veche ca si hititii anticii. Citadela Ravanda restaurata de catre bizantini dar si mozaici romane au fost descoperite aici.

descărcare

Plovdiv, Bulgaria. A doilea oras ca marime din Bulgaria este la origine o cetate fortificata traca inainte de a deveni un mare oras roman. Mai tarziu a cazut in mainile otomanilor si a bizantinilor inainte de face parte din Bulgaria. Este un centru cultural foarte important cu numeroase vestigii antice.

Damasc, Siria. Unele surse spun ca este cel mai vechi oras locuit din lume. Bogatia sa in situri istorice face din el o atractie turistica foarte populara.

jericho

Jericho, Cisiordania. Este cel mai vechi oras din lume locuit tot timpul. Sapaturile au adus la lumina vestigiile a 20 de popoare care au locuit aici inainte si care dateaza de peste 11000  de ani.

Byblos, Liban. Principalele situri istorice de aici sunt anticele temple feniciene, castelul Byblos sau Biserica St, Marc.