Thursday, September 29, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 9 orase pentru cei care iubesc ciclismul

In vacanta nu vrei sa te plimbi pe jos ci vrei sa pleci in descoperirea celor mai frumoase orase cu…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 8, 2015 Tags: , , , , , ,

In vacanta nu vrei sa te plimbi pe jos ci vrei sa pleci in descoperirea celor mai frumoase orase cu bicicleta? Ce ar fi sa ajungi in cele mai frumoase orase care au o infrastructura pentru a favoriza deplasarea cu bicicleta in siguranta? Iata cateva idei de destinatii.

strasbourg

Strasbourg. Strasbourg are 536 de km de piste pentru deplasarea cu bicicleta. Ai grija insa. Cei care se plimba cu bicicleta si nu ii respecta pe pietoni sau nu respecta regulile de circulatie sunt aspru pedepsiti.

Amsterdam. In Amsterdam sunt 400 de km de piste si aici fiecare locuitor poseda o bicicleta. Un lucru deloc de neglijat daca ne gandim ca orasul are in jur de 80 00 de locuitori. Investitiile sunt foarte importante in oras pentru a facilita deplasarea cu bicicleta.

copenhaga

Copenhaga. Este un oras de referinta pentru ciclism. Capitala daneza se lauda cu pesgte 350 de km de piste si cu un numar incredibil de magazine de unde se poate inchiria biciclete.

Malmo. Chiar daca este al treilea oras ca marime din Suedia este primul atunci cand vine vorba despre ciclism. Din 2013 dupa o calatorie in Copenhaga, s-au desfasurat ample lucrari pentru a se facilita deplasarea cu bicicleta prin oras.

barcelona

Barcelona. Capitala Cataloniei este cel mai bun exemplu de persistenta si de rabdare. Acum opt ani nicio bicicleta nu circyua prin oras. Azi insa capitala este pe cale sa castige pariul vizavi de cea mai ecologica modalitate de transport.

Berlin. Nou venit in domeniu, Berlin castiga incet-incet si el un loc bine meritat in clasament. Din ce in ce mai multe biciclete pot sa fie vazute pe arterele capitalei germane. Cei de aici au recunoscut ca s-au inspirat de la cei din Paris sau Barcelona pentru proiectul lor ecologic.

nanets

Nantes. Dupa Paris, Nantes, este cu siguranta al doilea oras cu cele mai bune conditii pentru cei care iubesc sa se deplaseze cu bicicleta. Una din arterele sale cele mai importante a devenit aproape inaccesibila pentru masini.

Londra. Un din cele mai frumoase capitale europene a facut si ea eforturi pentru a devenicat mai accesibila pentru transportul cu bicicleta. Un lucru care se potriveste foarte bine cu spiritul britanic.

hamburg

Hamburg. Al doilea oras din Germania este plin de surprize in ultimii ani. Bicicletele sunt pe cale sa devina aici cel mai modern mijloc de transport prin excelenta. Jos palaria!

Comments

comments