Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 8 trasee minunate pentru pelerinaj

Exista o multime de feluri in care poti calatori. Calatoriile spirituale sunt cele mai frumoase si cele mai inspirante si…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 23, 2015 Tags: , , , , , , ,

Exista o multime de feluri in care poti calatori. Calatoriile spirituale sunt cele mai frumoase si cele mai inspirante si promit experiente cu adevarat unice. Pelerinajele sunt destinate celor mai credinciosi dintre voi. Dar nu numai. Daca iti doresti sa te relaxezi sau sa te regasesti, aceste trasee trebuie sa fie descoperite neaparat.

compostella

St. Jacques de Compostella sau Drumul lui Iacob,  Spania. A devenit azi unul din cele mai importante locuri pentru pelerinaj. Aici se pare ca se afla mormantul apostolului Iacob al lui Zevedeu. Inca din Evul Mediu, calatori din lumea intreaga vin aici, de peste tot din Europa pentru a-i aduce un omagiu. Din ce in ce in ce mai multi turisti se alatura credinciosilor pentru o experienta minunata si pentru a profita de o plimbare minunata prin natura.

Lourdes, Franta. Totul a inceput in anul 1858 cand o fetita de 14 ani a declarat ca a vazut aparand o femeie in grota Massabielles, in apropiere de Lourdes. Aceasta a declarat ca nu era nimeni alticineva decat Fecioara Maria. Patru ani mai tarziu Roma a acceptat miracolul.

purgatoriu

Purgatoriul lui St. Patrick, Irlanda. Legenda spune ca aici  pe insula Station Island i-a aparut Iisus Sfantului Patrick. Acesta i-a aratat intrarea int-o grota, care se pare ca este chiar Purgatoriul. Locul a atras de atunci o multime de turisti care vin sa petereaca o noapte si o zi in grota pentru a li se spala pacatele.

Assisi, Italia. Pelerinajul inspre Assisi este in realitate o fuziune a mai multor pelerinaje care aveau loc in regiune. Este vorba despre o calatorie inspre orasul Sf. Francisc de Assisi si de a reinnoi de fiecare data ideea de a tolera comunitatea religioasa a franciscanilor. Un loc ideal pentru o reragere spirituala sau pentru o drumetie.

st cuthbert

Drumul St. Cuthbert, Regatul Unit. Un traseu al carui nume vine de la Sfantul Cuthbert de Lindisfarne care si-a dedicat viata bisericii. Acesta a murit pe insula Sfanta de Lindisfarne, destinatua finala a acestui pelerinaj care pleaca din Melrose, Scotia.

Maastricht, Tarile de Jos. Aici se vine pentru mai multe tipuri de pelerinaje. Aici se afla relicvele Sfantului Servais, in bazilica cu acelasi nume, lumea se roaga la Fecioara Maria in Capela Stelutei de Mare…

athos

Muntele Athos, Grecia. Aici se afla una din cele mai vechi manastiri din lume, inca ocupata. Diferitele comunitati monastice ortodoxe formeaza o Republica Teocratica care se bucura de o anumita autonomie.

Alltoing, Germania. Aici lumea care  adora pe fecioara Neagra, cea care ii ocroteste pe catolici, vine in acest oras bavarez pentru a-i multumi pentru miracolele facute. Totul a inceput de cand un copi care s-a inecat a fost readus la viata.