Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 palate plutitoare din lume

Stiai ca exista in lume unele palate sau castele care au fost imaginate si construite pe apa? Din Japonia pana…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 22, 2015 Tags: , , , , ,

Stiai ca exista in lume unele palate sau castele care au fost imaginate si construite pe apa? Din Japonia pana in Italia, trecand si prin India, iata care sunt cele mai impresionante edificii plutitoare.

raja

Palatele de pe lacul Udaipur. Palatele de pe lacul Udaipur sunt niste veritabile bijuterii din Rajasthan. Sa te plimbi pe lac intre aceste palate plutitoare este o veritabila experienta unica.

Templul Ulun Danu, Bali. Pura Ulun Danu este un templu construit pe apa in Bali. In acest loc magnific se pot aduce ofrande zeitei apelor, Dewi Tanu. Lacul Bratan este de altfel o sursa foarte importanta pentru irigarea insulei.

Jal_Mahal_in_Man_Sagar_Lake

India. Palatul apei sau Jal Mahal, este cel care tasneste parca din lacul Man Sagar din Jaipur. Aici te vei simti ca intr-o poveste din cele 101 nopti. Noaptea, cu reflexiile sale aurii este magnific.

Italia. Palatul Dogilor, in timpul perioadei Acqua Alta, o perioada cand au loc indundatii in Venetia se afla in apa. Peisajul urban este in aceasta perioada mai mult decat magnific mai ales atunci cand apa acopera si Piata St. Marc.

Glcksburg - Schlossteich

Castelul Glucksburg, Germania. Castelul Glucksburg din Germania se reflecta in apa cu fatadele sale albe si cu acoperisul sau colorat. A fost construit pe lac intre anii 1582 si 1857 si ii adapostea aici pe ducii de Glucksburg.

Templul Tanah Lot, Bali. Este un templu hindus care ocupa insula stancoasa Tanah Lot. Un adevarat mic paradis pe ape. Se spune ca acest loc este protejat de un sarpe gigantic nascut din esarfa lui Nirartha. Locul este si mai impresionant cand este lovit de valuri.

Golden Temple

Templul de Aur, Pendjab. Harmandir Sahib, adica literalmente « Ilustrul Templu al Zeului » mai este cunoscut si sub numele de Templul de Aur. Acest nume se datoreaza nuantei sale minunate de auriu care se reflecta in bazinul sacru Amrit Sarovar.

Palatul Boromero. Isola Bella, de pe lacul Majeur, este una din Insulele Boromeene, unde se afla si Palatul Boromero, cu un stil baroc dar si cele mai frumoase gradini in stil italian. Daca alegi sa te cazezi in orasul Stresa, te poti imbarca la bordul unui vapor pentru a descoperi acest loc minunat, calm, strabatut de ape si de munti.

Comments

comments