Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 destinatii incredibile din Islanda

Islanda este o destinatie turistica minunata, o tara care nu inseamna doar Aurorele Boreale cu atmosfera lor magica. Lucrurile de…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 5, 2015 Tags: , , ,

Islanda este o destinatie turistica minunata, o tara care nu inseamna doar Aurorele Boreale cu atmosfera lor magica. Lucrurile de vazut si de facut nu lipsesc deloc. Iata cele mai incredibile destinatii din Islanda.

islanda

De la plajele cu nisip negru pana la cele mai frumoase lagune de un albastru turcoaz Islanda are peisaje incredibile. Este cu siguranta una din cele mai frumoase tari din lume.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Ruta 218. Aici trebuie sa apelezi la aventurierul care zace in tine. Indepartandu-te putin de soseaua principala si luand-o pe niste trasee transversale vei fi recompensat cu cele mai incredibile peisaje oferite de natura din jur. Locuri necunoscute din Islanda dar absolut fabuloase.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Skaftafell.Este un loc remarcabil care face parte din Parcul national Vatnajökull si pe care poti sa il admiri de –a lungul sectiunii de sud a Rutei 1 intre Vik si Hofn. Este o destinatie inconjurata de vaste intinderi glaciare.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

Peninsula Stokksnes. La cateva minute distanta de ruta Hofn, chiar langa ruta 1 se afla impresionantul munte Vestrahorn care domina Peinsula Stokksnes. Este un loc de predilectie pentru cei care iubesc sa faca surf in cea mai rece apa. Plimbandu-te de-a lungul plajei te vei putea bucura de cele mai fabuloase peisaje.

plaja

Plaja Reynisfjara. Aici vei pueta admira cele mai incredibile faleze si stanci, dar si o incredibila plaja cu un nisip negru. Forta naturii este aici incredibila – poti contempla spuma formata de valuri care se sparge apoi de stanci sau poti merge in orasul vecin Vik.

 

Námaskarð. Daca vrei sa te indrepti inspre lacul Myvatn, trebuie sa stii ca ruta 1 serpuieste de-a lungul unor pamanturi geotermale. Aici vei putea admira unul din cele mai frumoase peisaje din Islanda.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Laguna albastra. Cea mai buna modalitate de a te relaxa este sa ajungi la Blue Lagon. De origine geotermica, apa de aici are 39 de grade atat vara cat si iarna.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

Muntele Kirkjufell. Este un munte izolat care ajunge pana la 463 de metri. Un munte impresionant care se afla in apropiere de orasul Grundarfjörður.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

Peninsula Snaefellsnes. Este un loc cu adevarat magic, cu munti fabulosi si cabanute la malul apei.