Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 decoruri postapocaliptice din lume

In vacanta simti nevoia sa descoperi decoruri cu adevarat impresionate, decoruri care te fac sa simti fiori pe sira spinarii…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 7, 2015 Tags: , , , , , , ,

In vacanta simti nevoia sa descoperi decoruri cu adevarat impresionate, decoruri care te fac sa simti fiori pe sira spinarii si care iti urca nivelul de adrenalina? Decorurle postapocaliptice nu se pot vedea doar in filme. Ci si in viata reala in cele mai terifiante destinatii turistice. Iata un top al catorva dintre ele.

pripiat

Pripiat, Ucraina. Catastrofa nucleara de la Cernobal a avut loc la 26 aprilie 1986. in total, 250 000 de persoane au fost evacuate. De atunci orasul Pripiat din Ucraina a devenit un adevarat oras fantoma.

Oradour—sur – Glane, Franta. Acest oras a fost marcat de masacrul care a avut loc in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Satul a fost devastat in 10 iunie 1944. De atunci, satul a fost divizat in doua. O parte a acestuia a fost pastrataexact asa cum a ramas dupa masacrul razboiului.

sanzi

Sanzi, Taiwan. In anul 1978 a inceput aici constructia unor case cu adevarat futuriste. Dar din cauza lipsei banilor proiectul nu  fost dus la bun sfarsit. Locul este parasit de la inceputul anilor ’80.  Un decor veritabil de film science-fiction.

Varosha, Cipru. Acest cartier din Cipru a ramas pustiu dupa invazia turcilor din anul 1974. De cand locuitorii sau l-au parasit, se pare ca acest cartier a ramas la mana vegetatiei care este stapana aici.

 holland

Holland Island, Maryland. O insula care a ramas pustie din cauza eroziunii. Inainte era locuita de catre agricultori si de catre luntrasi.

Fordlandia, Brazilia. Este un oras muncitoresc fondat cu scopul de a se exploata aici cauciucul natural. Celebrul Henry Ford a avut initiativa acestui proiect lasat balta pana la urma. De atunci, orasul este nelocuit.

haos

Casa Haosului, Saint-Romain-au-Mont-D’Or, Franta. Este vorba despre un vechi loc cu releuri si posturi care a fost regandit si renovat in intregime de catre artistul plastician Thierry Ehrmann care a facut din el un adevarat muzeu de arta contemporana.

Craco, Italia. Este un loc foarte turistic, celebru si pentru filmarile care au avut loc aici. Este un vechi oras Italian care a trebuit sa fie evacuatdin cauza fenomenelor geologice.

Pe care vei avea curajul sa il vizitezi?

 

Comments

comments