Top 8 cele mai frumoase orase din Europa pentru un week-end prelungit

Photo of author

By AncaP

Ti se ofera perspectiva unui week-end prelungit si nu stii unde sa pleci? Trebuie sa descoperi neaparat cele mai frumoase orase din Europa in acest caz. Vrei sa te bucuri de dolce vita la Roma sau de Berlin cu muzicalitatea sa? Te ajutam in acest caz sa faci cea mai buna alegere.

lisabona

Lisabona. Treuie sa ajungi aici pentru celebrele sale dulciuri – Pasteis de Belem. Poti ajunge cu tramvaiul pana la Belvedere, sa iti faci plinul de sardine, de macrou sau de calamari sau sa asisti la concertele improvizate pe strazile Baixa – Chiado.

Milos. Trebuie sa ajungi aici ca sa admiri peisajul lunar din Sarakiniko, un peisaj minunat atunci cand apune soarele. Mai poti face scufundari in cele mai cristaline ape, sa faci turul insulei sau sa savurezi un foietaj cu branza greceasca.

valette

La Valette. Ai o multime de motive pentru care ar trebui sa ajungi aici – privelistea minunata de pe Upper Barraca Gardens, o gradina suspendata aflata deasupra orasului fortificat, te poti plimba pe Grand Harbour, unul din cele mai frumoase din Europa sau sa savurezi cele mai frumoase produse locale.

Berlin. Berlin te va seduce cu siguranta cu viata sa nocturna si cu cele mai mistice cluburi ale sale precum Beghain, cu localurile sale in care se poate canta karaoke sau cu apusul de soare de pe vechea statie radar Teufelsberg, cu degustarea celebrului sau currywurst »…

praga

Praga. Frumusetea vechiului oras cu piata sa magnifica este cel mai bun motiv pentru a vizita unul din cele mai superbe orase din Europa. Mai poti admira aici celebrul pod Charles, modernitatea peretelui John Lennon, si multe aletele.

Taormina. Trebuie sa ajungi aici pentru a admira Etna, pentru a visa la tragediile antice cu fata inspre mare sau pentru a cina la Castelmola pentru a aprecia cea mai frumoasa panorama.

Venise

Venetia. Trebuie sa descoperi aici orasul la bordul unui vaporetto de pe Marele Canal, sa retraiesti epoca Renasterii in Palatul Dogilor sau sa hranesti porumbeii in Piazza San Marco. Iti vor purta noroc cu siguranta.

Cracovia. In piata Rynek Glowny, in vechiul oras agitatiade aici  te va fermeca cu siguranta. Panteonul polonez si catedrala Wawel sunt alte atractii must see.