Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 canioane somptuoase

Sculptate de eroziunea solului, canioanele sunt printre cele mai frumoase formatiuni geologice ale naturii. Din Franta, trecand prin Statele Unite…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 4, 2015 Tags: , , , , ,

Sculptate de eroziunea solului, canioanele sunt printre cele mai frumoase formatiuni geologice ale naturii. Din Franta, trecand prin Statele Unite sau Elvetaa, iata care sunt cele mai vertiginoase canioane.

 verdon

Cheile Verdonului. In Franta, in Regiunea Proventa – Alpi- Coasta de Azur, Cheile Verdon sunt un canion sculptat de raul Verdon de unde ii vine si numele. Este cel care separa Muntii Prealpi de Castellane si de Digne.

Horseshoe Bend. Horseshoe Bend sau curba sub forma unei potcoave este o sinuozitate atipica a Fluviului Colorado. Situata la 6 km fata de oarsul Page, acest canion este sculptat de forta centrifuga exersata de apa asupra malurilor fluviului.

canion

Marele Canion. Este cel mai vizitat canion din lume. Cu siguranta ca este si cel mai frumos. Marele Canion este un canion lung de 450 km care se afla in Arizona cu o frumusete splendida si dimensiuni fabuloase. Profunzimea sa medie este de 1300 de km si latimea sa poate sa ajunga pana la 30 de km.

Havasu Canyon. Cascadele Havasu nu sunt un canion propriu-zis deoarece fac parte din Marele Canion mentionat inainte. Dar frumusetea lor si calmul lor merita un loc in clasament. Puternica lor concentratie a apei in carbonat de calciu este cea care le confera culoarea albastra magnifca, o culoare care da inspre verde.

Bryce-canyon-1

Bryce Canyon. Nu este atat de mare ca si Marele Canion dar este la fel de impresionant. Se afla in Utah in partea sa de sud. Se diferentiaza mai ales prin culoarea stancilor sale si prin forma lor conica. Bryce Canyon si imprejurimile sale au devenit un parc national pentru a proteja bogatia acestui loc unic.

Cheile Aar. Cheile Aar se afla in Cantonul Berna din Elvetia si sunt lungi de 1400 metri si profunde de 180 metri. Dar frumusetea lor este una incredibila. Au si un drum pietonal care te ajuta sa te bucuri de splendoarea lor interioara.

 Antelope-Canyon-1

Canionul Antilopei. Este o capodopera a naturii. Lasa apa de ploaie sa treaca prin el de unde si frumusetea sa atat de atipica.

Canionul Wulingyuan. Este unul din cele mai frumoase spectacole pe care le poate oferi natura. Este un canion impresionant cu structuri fabuloase ca niste coloane imense din gresie, in numar de peste 3000.

Comments

comments