Saturday, November 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 5 destinatii din Europa cu ape termale

De la un mega-centru termal cu cele mai moderne instalatii pana la cele mai futuriste decoruri, trecand si prin celebrele…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 14, 2015 Tags: , , , ,

De la un mega-centru termal cu cele mai moderne instalatii pana la cele mai futuriste decoruri, trecand si prin celebrele bai cu nisip in natura pe o insula pierduta prin Mediterana, iata care sunt cele mai trendy destinatii unde te poti relaxa in baile termale.

Luxoase, extravagante sau intimiste, statiunile termale sau spa-urile europene ascund nu doar ape cu virtuti terapeutice dar si atractii carora nu le lipsesc originalitatea.

The Blue Lagoon resort

Islanda. Daca vrei sa fii in comuniune cu natura si sa faci baie in ape termale printre peisaje albe, trebuie neaparat sa ajungi in Islanda. Blue Lagoon este cu siguranta cel mai frumos simbol al Islandei termale. Trebuie sa vizitezi neaparat si Baile Laugarvatn, cu 3 izvoare cu apa termale pe malul raului Laugarvatn.

Der Thermalsee von Heviz in Ungarn

Ungaria. In Ungaria se afla peste o suta de statiuni termale. Baile curative sunt o mare traditie aici si lacul termal Heviz se pare ca se afla la originea acestei traditii. Este un loc cu adevarat unic din Europa. Lacul termal se afla la 200 de km fata de Budapesta, dar si in capitala te poti bucura de beneficiile apei termale. Baile Szechenyi sunt cele mai celebre. Baile Gellert sunt somptuoase, dar si baile Lukacs merita sa le faci si lor o vizita.

luxury_hotel_aqua_dome_tirol_exterior_b-942

Austria. Austria, in special Tiroul are o multime de bai termale. Längenfeld se afla la mai putin de o ora fata de Innsbruck in Alpii Ötztal. Aici se afla un complex termal gigantic in inima muntilor, demn de un film science-fiction. Mai exista aici o multime de bai celebre, precvum cele de la Gastein. Cadrul maiestuos al Alpilor este magnific.

Petriolo_terme

Italia. Fonteverde Natural Spa Resort este unul din numeroasele centre termale luxoase din Toscana. Un alt loc de vis de aici este Castel Monastero in apropiere de Siena aflat intr-un cadru autentic cu cele mai originale activitati.

 

Pirinei. Hammamul natural al bailor St. Thomas este  atractie unica in Europa. Peisajele de aici sunt splendide si statiunilede schi nu sunt departe. In Andorra sea afla si un centru termoludic foarte spectaculos, Caldea. Aici te poti bucura de o laguna, de cascade si de piscine alimentate de izvoare termale.

 

 

Comments

comments