Thursday, October 29, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top 4 factori care influenteaza costul unei centrale pe peleti

O centrala pe peleti poate costa intre 700 si 4000 de Euro. Dar care sunt factorii care influenteaza costul unui…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at October 16, 2015

O centrala pe peleti poate costa intre 700 si 4000 de Euro. Dar care sunt factorii care influenteaza costul unui astfel de aparat? Si pe care dintre acestia trebuie sa ne concentram pentru a ajunge la confortul ideal pentru locuinta noastra?

Sunt tot mai multe persoanele care planuiesc sa-si schimbe instalatia de incalzire, trecand de la clasicul calorifer la sobe sau la sistemele cu panouri radiante. Multi se gandesc si la achizitionarea unei centrale pe peleti. Economiile pe termen lung sunt cu adevarat remarcabile, dar trebuie luat in calcul si costul centralei. Cat trebuie sa scoatem din buzunar pentru a achizitiona una?

Costurile pot varia de la un minim de 700 de Euro si pot sa treaca de 4000 de Euro. Dar care este diferenta intre un model de top si unul mediu?

 

Puterea

 

O centrala poate varia in putere, de la 5 la 20 kW. O centrala de 5-8kW este suficienta pentru a incalzi 150-200 de metri cubi, una de 8-10kW poate incalzi 200-300 de metri cubi, iar 12-20 kW pentru 300-500 de metri cubi.

 

Scopul centralei

 

Avem nevoie de o centrala cu aer sau cu apa? In primul caz este vorba de sobe care incalzesc doar ambientul in care se gasesc, prin ventilatie, sau chiar si alte ambiente, prin canalizatie. In al doilea caz, pe langa incalzirea ambientului din proximitate, se incazeste si apa ca agent termic care circula prin calorifere si apa menajera. Evident, costul va creste pentru centralele cu apa si aer.

 

Functiile pe care le ofera

Cu cat o centrala este mai tehnologica, cu atat pretul va fi mai mare.Exista centrale manuale, care trebuie sa fie pornite personal, iar aprinderea se face cu bricheta sau chibrituri, centrale semiautomate, care se pornesc prin apasarea unui pulsant sau cu ajutorul telecomenzii, si centrale termice automate, care sunt controlate de un termostat cu temporizator. Pe langa asta, exista centrale comandate de la distanta; acest lucru este posibil prin achizitionarea unui GSM Control, care numai acesta poate ajunge la 500 de Euro, dar permite pornirea si controlul centralei printr-un SMS.

 

Estetica

Un factor care influenteaza decisiv asupra pretului este si cel estetic. In mod natural, o centrala pe peleti, mai avansata tehnologic, cu siguranta este construita din materiale mai scumpe. In general, in comert se gasesc centrale pe peleti imbracate in fonta, ceramica, otel, teracota etc.

Daca va doriti centrale care sa coste putin, dar care sa nu faca rabat la calitate, puteti opta pentru centrale termice Berluni , care vin intr-o gama larga, pentru toate buzunarele si chiar pentru cei mai exigenti clienti.

Comments

comments