Top 3 lucruri de care ai nevoie pentru a deveni detectiv particular

Photo of author

By Razvan

Daca te incanta sa fii un fel de James Bond, ai noroc! Se poate chiar si in Romania. Pentru a face din asta o meserie insa, ai nevoie de cateva elemente extrem de utile.

Pregatirea

Pentru a fi un detectiv particular bun trebuie, in primul rand, sa fii pregatit. Exista scoli care iti ofera cursuri speciale de spionaj si iti ofera si o diploma in domeniu. Urmeaza o astfel de scoala, citeste cat mai multe carti si informeaza-te foarte bine inainte de a te apuca de treaba. S-ar putea ca intregul proces sa dureze mai mult de un an. Este important insa sa treci prin el.

Pasiunea

Evident, ai nevoie de pasiune. Pentru a fi detectiv particular nu este suficient sa iti placa, ci trebuie sa iti placa atat de mult incat sa iti asumi niste riscuri. O astfel de meserie presupune o rabdare de fier, riscuri la care te supui in fiecare misiune si daruire. Toate le poti obtine doar dintr-o pasiune foarte mare.

Instrumentele necesare

gerDegeaba te numesti detectiv particular pe hartie daca nu ai toate instrumentele necesare pentru a practica o astfel de meserie. Exista multe elemente de spionaj de care te poti ajuta iar o parte dintre ele pot fi improvizate, in functie de imaginatia ta. O alta parte insa, trebuie sa fie cumparate din comert si reprezinta urmatoarele obiecte:

– O camera spy. Prezenta unei camere spy in arsenal este obligatorie. In momentul in care ai o misiune, trebuie sa ii arati beneficiarului ceea ce ai urmarit, iar acest lucru nu ai cum sa il faci decat printr-o camera video;

– Un microfon de buna calitate. Microfonul poate sa fie integrat la camera sau poate sa fie separat. Ideea este ca s-ar putea sa ai nevoie de sunet pentru a obtine totul de la misiunile tale.

– Un mijloc de transport. Cel mai probabil vei avea nevoie de o masina. Este ideal sa fie o masina rapida si stabila, care sa iti ofere siguranta, insa nu este obligatoriu. Cele mai multe misiuni au scopul de a prinde partenerii infideli, asadar, este bine sa te pregatesti pentru urmariri.

De asemenea, este bine sa te pregatesti pentru neplaceri de la locul de munca. Un sot care inseala si care este prins nu reactioneaza intotdeauna atat de frumos precum ti-ai dori sa o faca.