Top 10 destinatii pentru iubitorii de street art

Photo of author

By AncaP

Conceptul de stret art este unul din ce in ce mai popular. Este si unul care a invadat numeroase orase din lume si care se impune drept cea mai noua si mai frumoasa forma de arta. Iata care sunt cele mai frumoase destinatii pentru a descoperi opera de arta incredibile.

norvegia

Stavanger, Norvegia. Aici are loc in fiecare an un festival inedit- Nuart, in luna septembrie. Strett artistii din lumea intreaga se aduna aici pentru a crea unele opera efemere de exceptie.

Brazilia. Nici Brazilia nu se lasa mai prejos atunci cand vine vorba despre street art. La Sao Paolo creatiile sunt cele mai colorate si artistii sunt foarte cunoscuti in lumea intreaga.

paris

Paris. Este un oras unde arta stradala este omniprezenta si se impune masiv. Realizarile sunt uneori destul de efemere. Space Invader si-a pus amprenta peste tot in cartierele pariziene. Los Frigos din arondismentul XIII este un loc de exceptie.

New York. Un oras invadat de street art inca din anii ’70. Cei mai mari artisti ai sai si-au lasat amprenta peste tot pe pereti.

melbourne

Melbourne. Un oras care nu se lasa cand vine vorba despre street art si unde artistii au proprii lor pereti unde sa se exprime in voie. Cele mai frumoase creatii se pot observa pe Union Lane si Caledonian Lane.

Londra. Pentru cei pasionati se organzieaza vizite pentru a descoperi pe strazile sale cele mai frumoase opere.

doel

Doel. Abandonat in anul 2008, orasul belgian Doel a devnit un adevarat reper pentru toti artistii care au facut din strazi si cladiri propriul lor teren de joaca. Artistul ROA este unul din cei mai activi de aici.

Buenos Aires. Aici conceptul de street art a aparut destul de tarziu dar orasul recupereaza foarte rapid ce a pierdut pana acum. Numerosi pereti din oras s-au transformat in veritabile capodopere, efemere sau nu.

berlin

Berlin. Aici primele opera street art au aparut inca de pe cand celebrul zid impartea orasul in doua. Azi orasul este unul din cele mai active atunci cand vine vorba despre street art. Operele de pe fatade sunt monumentale.

Belfast. La Belfast operele street art sunt cele care prezinta conflictul dintre protestanti si catolci. Este deci un veritabil mijloc de comunicare.