Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 cele mai frumoase sali de opera din lume

In jurul lumii au loc spectacole de opera impresionante care au revolutionat de-a lungul timpului patrimoniul muzical. Locurile unde sunt…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 1, 2015 Tags: , , , , ,

In jurul lumii au loc spectacole de opera impresionante care au revolutionat de-a lungul timpului patrimoniul muzical. Locurile unde sunt tinute spectacolele sunt la fel de impresionante sau fabuloase. Locuri mitice si magice, iata care sunt cele mai frumoase sali de opera din lume.

fenice

Teatrul La Fenice, Venetia. Alaturi de Scala din Milano este cea mai reprezentativa sala de opera, cele doua fiind adevarate temple ale operei. Este o cladire in stil neo-clasic cu loje aurii si fotolii rosii in cel mai pur stil clasic.

Teatrul Regal al Monedei, Bruxelles. Fatada sa neo-clasica este minunata. Interiorul sau in schimb are cele mai fabuloase picturi. Este un must see din Europa care a jucat un rol preponderent in izbucnirea revolutiei din 1830.

garnier

Opera Garnier, Paris. Este o sala magnifica in nuante de rosu si de auriu dominata de o cupola pictata de Marc Chagall. Opera Garnier este o veritabila bijuterie arhitecturala.

Teatrul Colon, Buenos Aires. Este un splendid teatru italian cu sase etaje si cu o acustica perfecta unde au evoluat cele mai mari voci din lume.

sidney

Opera House, Sidney. Este o cladire mitica si indrazneata care domina portul de aici si care pare ca are « o corabie uriasa cu panze albe » in decorul sau.

Royal House Opera, Londra. Instalata la Covent Garden, Royal House Opera este al treilea teatru construit aici. Este un popas indispensabil daca alegi un sejur in Londra.

new york

Metropolitan Opera House, New York. Aflata in inima cartierului Broadway, Metropolitan Opera House este o sala de opera gigantica unde au loc cele mai frumoase spectacole din lume.

Gran Teatre del Liceu, Barcelona. Este o cladire care da dovada de o ingeniozitate atunci cand vine vorba despre arhitectura sa. Forma sa reprezinta o potcoava si are un spatiu scenic imens.

lau

Opera din Lausanne. Nu este foarte fastuoasa dar este extrem de originala. Are un stil art deco foarte frumos.

Opera de Stat din Viena. In ciuda tuturor bombardamentelor, opera de aici a fost reconstruita identic si este un simbol minunat pentru legendara muzica vieneza, un adevarat simbol pentru traditia muzicala austriaca. Este fidela operei lui Mozart.

Locuri de cult minunate ideale pentru un sejur ideal pentru placerea ochilor si a urechilor.