Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Citytrips- top 6 orase europene uitate

Atunci cand te gandesti sa pleci in cel mai frumos citytrip, cel mai adesea iti vin in minte orase precum…

By AncaP , in Topuri din lume , at October 25, 2015 Tags: , , , , ,

Atunci cand te gandesti sa pleci in cel mai frumos citytrip, cel mai adesea iti vin in minte orase precum Paris, Londra sau Amsterdam care sunt mult mai celebre sau mai populare. Europa mai are insa o multime de orase magnifice care trebuie sa fie vizitate macar o data in viata. Iata un top al celor mai frumoase dintre ele.

lille

Lille, Franta. Capitala Flandrei merita cu prisosinta sa ii faci o vizita. Muzeul sau de arte frumoase este cel mai mare din Franta, dupa Luvru. Poarta Parisului merita si ea sa fie descoperita, dar si Palatul Rihour in stil gotic, citadela din secolul 17 sau Hotelul orasului cu 400 de scari.

Luxemburg. Are o multime de lucruri de oferit, nu numai stanci, paduri si o fiscalitate atractiva. Capitala sa este o veritabila perla. Este un vechi oras construit pe o stanca. Diferitele cartiere sunt legate intre ele de poduri. Cazematele sunt cele mai celebre atractii de aici. O plimbare prin Luxembyrg te va ajuta sa te bucuri de cele mai magnifice panorame.

salamanca

Salamanca, Spania. Este un oras universitar foarte animat din centrul Spaniei. Plaza Mayor, Hotelul orasului, arcadele si terasele sale sunt remarcabile. Toate atractiile sale se pot descoperi pe jos- universitatea, podul roman, catedrala si biserica St. Esteban, dar si restaurantele si barurile cu tapas.

Bratislava, Slovacia. Este cea mai buna alternativa pentru cei care vor sa fuga departe de agitatia oferita de Praga. Castelul Bratislava care se afla cocotat sus pe o colina care domina Dunarea este simbolul sau. Un oras perfect pentru cele mai frumoase plimbari.

 bamberg

Bamberg, Germania. Aflat in partea de nord a regiunii Bavaria, Bamberg este un oras german cu cel mai bogat centru istoric. O perla de care germanii sunt foarte mandri. Un oras constrruit pe coline care este cel mai adesea comparat cu Roma de catre locuitorii sai. Cel mai remarcabil monument al sau este Domul, o biserica romana unde se afla mormantul imparatului Henri II.

Cracovia, Polonia. Cracovia este numit destul de des Florenta Poloniei. Este si unul din cele mai frumoase orase din Europa.  Grand Place din centrul orasului este inconjurata de cele mai remarcabile edificii printre care si bazilica Sfanta Maria.

Comments

comments