5 sfaturi pentru a obtine salteaua perfecta

Photo of author

By Razvan

Patul este, cu siguranta , unul dintre cele mai importante lucruri din viata noastra. Ne petrecem cel putin 8 ore pe noapte in el si este cel care ne asigura binemeritata odihna. Daca pozitia pe care o adoptam atunci cand stam in pat nu este intocmai cea mai buna, rezultatele pot fi dezastruoase pentru noi si pentru sanatatea noastra. Evident, cea mai importanta parte a patului este salteaua. O saltea buna iti poate oferi o puternica doza de sanatate in timp ce o saltea de proasta calitate iti poate transforma orice zi intr-un adevarat chin. Este esential sa iti cumperi salteaua perfecta, pentru a te bucura toata viata de un somn odihnitor.

Ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru a obtine salteaua perfecta?

Pare un cliseu conceptul de “saltea perfecta”, insa aceasta exista. Este adevarat, o saltea perfecta pentru o anumita persoana poate sa nu fie chiar ata de perfecta pentru o alta persoana. Ceea ce este cert insa, este faptul ca din diversitatea mare de saltele pe care le poti achizitiona, una este buna pentru tine. Sfaturile urmatoare te ajuta sa o gasesti:

  • Nu te ghida dupa buget. Da, exista saltele care costa 200 de lei si exista saltele care costa 3000 de lei. Desi ai fi tentat sa o alegi pe cea mai ieftina, incearca sa faci din buget ultima grija a ta. Chiar daca faci un efort financiar si ajungi sa iti faci un credit pentru o saltea, cumpara cea mai buna varianta pentru tine. Pana la urma, este o investitie pe termen lung, orice saltea servindu-ti pana la 10 ani.
  • Informeaza-te ! Saltelele sunt extrem de variate in functie de duritate, de marime, de materialul pe care il au in compozitie sau de structura. Evident, nu toate sunt potrivite pentru tine. Afla ce reprezinta saltelele cu spuma de memorie, care sunt beneficiile celor cu arcuri si care sunt materialele antialergice. Cu cat stii mai multe, cu atat poti sa obtii mai repede salteaua pe care o doresti si pe care sa o poti folosi fara niciun fel de problema pe termen lung.
  • Consulta medicul. Desi exista foarte putini oameni care fac asta, inainte de a achizitiona o saltea este bine sa consulti medicul. De regula, acesta trebuie sa stie care sunt cele mai bune materiale pentru tine si ce trebuie sa vizezi atunci cand mergi la cumparaturi. Este suficient sa mergi la medicul de familie, care are intregul tau istoric si sa ii ceri o opinie. Cel mai probabil nu te va costa nimic.
  • Alege un magazin de incredere. Fie ca optezi pentru o saltea online sau pentru una achizitionata din mediul fizic, trebuie sa ai incredere in magazinul ales si sa ai garantia ca iti ofera cat mai multe avantaje. Garantie, transport, suport gratuit, toate conteaza foarte mult si pot sa faca diferenta.
  • Tine cont de numarul de persoane care dorm in saltea. Daca dormi singur, alegerea este simpla. Daca alaturi de tine mai doarme cineva insa, este bine sa tii cont si de cealalta persoana si sa ii respecti si ei nevoile.