Thursday, February 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 orase fantoma din lume

Turistii care sunt in cautare de noi destinatii si de sejururi care inseamna si altceva, nu numai plaja, excursii si…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 16, 2015 Tags: , , , ,

Turistii care sunt in cautare de noi destinatii si de sejururi care inseamna si altceva, nu numai plaja, excursii si vizite clasice, trebuie sa stie ca exista unele orase fantoma care trebuie sa fie descoperite neaparat. Trecand prin Turcia, Spania sau Chile, iata care sunt cele care merita sa fie descoperite.

ani

Ani, Turcia. Orasul Ani, aflat in apropiere de granita cu Armenia, este vechea capitala a acesteia care a cunoscut un declin progresiv inainte de a fi abandonat in intregime in secolul IV. Inca se mai pot admira aici ruinele a numeroase biserici si manastiri.

Belchite, Spania. In provincia Saragosa, orasul Belchite a fost distrus in batalia din anul 1937. Orasul nu a fost reconstruit ci s-a ridicat un satuc nou in apropiere. Orasul este deci o cetate fantoma cu ruine care mai pot fi inca vizitate.

bodie

Bodie, California. Bodie este unul din cele mai celebre orase fantoma din lume. O multime de turisti vin sa il descopere atunci cand viziteaza si Lacul Tahoe. Majoritatea cladirilor de aici sunt intacte.

Craco, Italia. Craco este un oras medieval fantoma celebru, care a servit drept decor pentru multe filme. Orasul a fostĀ  abandonat din cauza numeroaselor alunecari de t erensi a catastrofelor cauzate de razboaie.

doel

Doel, Belgia. Orasul Doel a trebuit sa fie evacuat in anul 1999 pentru a lasa loc unor instalatii portuare. Strazile sunt insa azi pustii si cladirile au devenit un loc de joaca pentru artisti.

Humberstone si Santa Laura, Chile. Nu sunt doua orase ci doua uzine. Criza din anul 1929 a dus la inchiderea lor, zona a devenit una fantoma si atrage turistii care vin in desertul Atacama.

kolman

Kolmanskop, Namib. In plin desert, acest oras a fost construit in anul 1908 si a avut o activitate intensa datorita exploatarii diamantului. Azi in mare parte casutele sunt acoperite cu nisip si au un aspect atipic.

Oradour-sur-Glane, Franta. Un oras distrus in al doilea razboi mondial si reconstruit la cativa metri de vechea sa locatie care inca mai pastreaza ruinele care stau drept marturie pentru ororile razboiului. O vizita foarte emotionanta in trecut pentru a invata mai multe despre istorie.

 

Comments

comments