Top 8 monumente “mostenite” de la expozitiile internationale

Photo of author

By AncaP

Organizate in mod regulat in jurul lumii, expozitiile internationale se articuleaza in jurul unei teme,  reunesc cele mai mari natiuni din lume care iau parte la diverse proiecte si dezbateri, prezentand cele mai recente inovatii.

Expozitiile internationale sunt si veritabile vitrine ale culturii internationale si dau ocazia unei tari sa straluceasca.  Pentru asta se construiesc numeroase monumente dar putine dintre ele raman in picioare dupa eveniment. Iata un top al celor mai frumoase dintre ele.

atomium

Atomium din Bruxelles. Un monument imaginat de catre André Waterkeyn care reprezinta un cristal din fier marit de 165 de miliarde de ori. Un must see daca ajungi cumva prin oras. Este un edificiu gigantic care trebuia sa fie demontat in 1958 dar a devenit atat de popular incat s-a renuntat la idee.

Grand Palais din Paris. A fost inaugurat pentru expozitia din 1900. Este fructul minunat al colaborarii dintre 4 arhitecti. Aici au loc cele mai mari evenimente din Paris. In 1900 s-au mai construit si Podul Alexandru al III-lea dar si Muzeul de Arte Frumoase.

pavilion

Pavilionul Chinei. Construit in anul 2010, Pavilionul Chinei a devenit un muzeu al istoriei. Are aceleasi nuante de rosu ca si celebra Cetate Interzisa din China.

Biosfera. Datand din anul 1967, aceasta este fructul muncii lui Buckminster Fuller. Este un artist contemporan care a reusit sa construiasca cel mai impozant dom din lume. Un adevarat record deoarece reprezinta peste 75% din suprafata unei sfere.

turnul

Turnul Eiffel. Construit in anul 1889, este inca o etapa indispensabila pentru cei care aleg sa viziteze Parisul.

Fantanile magice Montjuic. Aflate la Barcelona, acestea au peste 3000 de jeturi de apa si 4000 de lumini. Vara poti admira spectacolul lor muzical fabulos mai ales in week-end.

 space

Space Needle. A fost conceput pentru expozitia universala din anul 1962. A devenit celebru datorita formei sale care parca are un obiect zburator in varf. Este cel care vine cu un farmec incontestabil pentru orasul Seattle.

Unisfera. Aflata la New York, Unisfera este un glob terestru gigantic. Dateaza din anul 1964 si la inceput era echipata cu lumini care « mimau » rotirea pamantului in jurul soarelui.