Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 8 locuri abandonate din lume care iti vor da fiori

Cand erai mic, locurile abandonate erau terenul tau de joaca favorit? Iti imaginai ca sunt bantuite de fantome, de vrajitoare…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 4, 2015 Tags: , , , , , ,

Cand erai mic, locurile abandonate erau terenul tau de joaca favorit? Iti imaginai ca sunt bantuite de fantome, de vrajitoare sau de monstri de tot felul?

Haideti sa descoperim impreuna care sunt cele mai infricosatoare locuri abandonate de pe planeta care sunt frumoase, care creeaza angoase, car trezesc curiozitatea si fascinatia. Nu veti ramane insensibili in fata lor!

prip

Pripyat, Ucraina. Este un oras din Ucraina, fondat in anul 1970 la frontiera cu Bielorusia. Era un oras nuclear sovietic care adapostea muncitorii de la Cernobil. Dupa catastrofa din anul 1986 a fost evacuat si este inca radioactiv.

Shiseng, China. Un oras vechi de sub ape care dateaza de 1341 de ani. Un miracol al naturii, apa care a invadat locul in 1959 in timpul construirii unei statiuni hidraulice a permis protejarea sa de eroziune. O aventura incredibila si fascinanta.

beelitz

Spitalul Militar din Beelitz, Germania. Un complex foarte mare fondat la sfarsitul secolului XIX. Aici se pare ca a fost tratat chiar si Hitler. A fost abandonat in anul 1995.

Salto Hotel, Columbia. Deschis in anul 1828 in apropiere de Cascada Tequendema, acesta primea turistii care veneau sa admire cascada. A fost inchis in anii ’90 cand turistii au incetat sa vina. Azi nimeni nu mai vrea sa doarma aici…

japo

Hashima Island, Japonia. O insula japoneza cu o multime de denumiri « Ghost Island », « Batteleship Island » pentru forma sa… din 1800 pana in 1900 a fost locuita de familii de mineri. Dar cand Japonia a trecut de la carbune la petrol, minele s-au inchis si au lasat in urma aceasta stanca, un adevarat vas fantoma.

Kolmanskop, Namibia. Este voba despre un mic targ, foarte popular in anii 1900, datorita bogatiei sale in diamante. Din cauza supra-exploatarii sale, campurile de diamante au secat, la fel si popularitatea sa. Din anul 1950 este complet parasit si din cand in cand mai atrage unii fotografi.

usa

Insulele Nelocuite, Florida, USA. Aceste structuri cam ciudate erau proprietatea celui mai bogat producator de ulei, Bob Lee. Construite in anul 1981, nimeni nu stie azi pentru ce au fost constuite.

Yachtul Scufundat, Antarctica. Mar Sem Fim, un yacht brazilian este un vapor fantoma in apropiere de « Ardley Crove ». Echipajul sau a venit aici sa faca un documentar dar au fost surprinsi de o furtuna de zapada si l-au abandonat. Temperatura apei care inconjoara yachtul ingheata totul in jur si ii confera aceasta culoare parca din alta lume.

 

 

Comments

comments