Monday, September 27, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai uimitoare cladiri din lume

O cladire poate deveni celebra datorita arhitecturii sale frumoase, pentru interioarele sale impresionante dar si datorita povestilor sau legendelor care…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 29, 2015 Tags: , , , , , , , ,

O cladire poate deveni celebra datorita arhitecturii sale frumoase, pentru interioarele sale impresionante dar si datorita povestilor sau legendelor care stau la baza constructiei sale. Exista mai multe cladiri remarcabile in lume, uimitoare pentru mai multe motive. Iata un top cu 8 dintre ele.

templu

Lotus Temple, India. Templul Lotusului se afla in New Dehli, India. A fost construit in anul 1986 si este una din cele mai frumoase cladiri din lume. Este un mare loc de cult consttruit cu o forma unica, in forma de lotus, fiind unul din principalele temple din Bahai.

College of Art and Design, Ontario, Canada. Este o cladire cu o arhitectura destul de stranie. Se afla la aproximativ 26 de metri deasupra solului si a primit o multime de premii datorita conceptiei sale unice si impresionante.

palais

Palais Idéal du Facteur Cheval, Franta. Este o cladire din partea de sud a Frantei care a fost construita de postasul Ferdinand Cheval de o frumusete uimitoare, cu un design cu adevarat impresionant. Este cea care reflecta frumusetea si valorile arhiecturale din Franta.

Casa Rasucita din Polonia. Este o cladire cu un concept mai mult decat unic, cu forme neregulate, o cladire spatioasa cu birouri si magazine.

torre

Turnul Galatea de Figueras, Spania. Este vorba despre o cladire spaniola, unn turn foarte frumos al celui mai remarcabil si fabulos muzeu din tara. Cladirea fost numita dupa Torre Galatea, celebru pentru conceptia si frumusetea sa.

Capital Gate, Emiratele Arabe Unite. O cladirea care seamna cu Turnul din Pisa, fiind o alta cladire care vrea sa sfideze graviatia. Este cea mai inalta cladire-turn si are o inclinatie de 18 grade.

casa

Casa Pian din China. Este o cladirea din sticla de dimensiuni impresionante din China. Seamana cu un pian gigantic cu o intrare care reprezinta o vioara imensa. O cladire destul de ciudata, foarte frumoasa insa care atrage o multime de turisti.

Waldspirale, Germania. Spirala de lemn este un vast complex rezidential din Darmstadt cu cele mai frumoase cupole in forma de ceapa, o cladire foarte bine structurata cu peste 100 de apartamente, cu o curte si un lac care are o forma interesanta de spirala.

Comments

comments