Monday, July 26, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 8 cele mai frumoase intinderi de gheata colorate

De obicei cele mai frumoase intinderi cu gheata sunt acoperite cu un alb imaculat. Dar in anumite locuri de pe…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 12, 2015 Tags: , , , , ,

De obicei cele mai frumoase intinderi cu gheata sunt acoperite cu un alb imaculat. Dar in anumite locuri de pe planeta, banchizele, iceberg-urile sau ghetarii se impodobesc cu cele mai calduroase tonuri care metamorfozeaza peisajele.

Sunrise, Antarctica

De exemplu, cele mai frumoase apusuri de soare din Antarctica care arata ca si cum focul si gheata ar forma o simetrie perfecta. Nuantele de rosu sau de potocaliu imbraca imaculata calota din Antarctica si formeaza cele mai frumoase contraste.

roz

Un ghetar roz pe un fundal de un albastru profund. Acest iceberg aflat in largul Antarcticii se imbina perfect pe fundalul unui cer albastru amenintator care ii confera nuanta sa magnifica de roz.

Fiordul Ilulissat. Fiordul ingehtat din Groenlanda este clasat in Patrimoniul Unesco. Majoritatea icebergurilor de aici provin din calota glaciara si par ca se arunca in mare.

 disko

Golful Disko. In partea de est a Groenlandei, acest golf lasa la vedere o succesiune de intinderi de gheata care sunt in diferite nuante de pastel, de la mov la roz, de la portocaliu la albastru.

Gheata din Nunavik. Aici tot anul temperaturile sunt in jur de -10 grade. Un climat glacial care permite aparitia unei zapezi in cele mai frumoase si pure nuante in mijlocul ghetarilor.

Antarctic iceberg in the snow

Un iceberg albastru pe un fundal mov. Un cer violet, o mare ca de cerneala si un iceberg cu reflexii celeste… Un spectacol extraordinar oferit celor care indraznesc sa se aventureze pana in Antarctica.

Nuantele aurorei polare. Aurorele polare sunt fenomene fascinante cu cele mai feerice culori – verde si rosu inchis care pot indica prezenta oxigenului in atmosfera. Zapada sau gheata iau cele mai frumoase nuante sub aurorele polare.

 cyan

Un iceberg de un albastru cyan. In Argentina, in apropiere de ghetarul Upsala se afla un iceberg care pare rasturnat. Aici se poate observa gheata mai veche care este mai albastra decat cea noua. Cu cat gheata este mai pura si mai transparenta, cu atat culoarea sa albastra este mai vizibila.

Ghetarii cu irizeuri din Insula Baffin. Insula Baffin din partea de nord-est a Canadei, este acoperita in intregime de ghetari. Acestia formeaza o pelicula colorata la suprafata unui teritoriu aproape desertic.

Comments

comments