Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 orase de vizitat iarna

Anumite orase din Europa sunt mult mai interesante si sunt cele mai bune destinatii de descoperit iarna. In aceasta perioada…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 15, 2015 Tags: , , , ,

Anumite orase din Europa sunt mult mai interesante si sunt cele mai bune destinatii de descoperit iarna. In aceasta perioada experientele pot deveni mult mai fascinante, mai interesante si mai memorabile in acelasi timp.

View on Old city of Tallinn. Estonia

Tallinn. In aceasta perioada, Tallinn este acoperit de zapada deci este foarte romantic. Te poti incalzi in cafenele, restaurante si galerii sau poti descoperi numeroasele expozitii si galerii. Cea mai mare atractie este cu siguranta biserica Sfantul Olaf, carea dateaza din anul 1267 cu un labirint de stradute pavate si cu pereti fortifitiati care constituie unul din cele mai atragatoare centre de oras din Europa.

Buda

Budapesta. Budapesta este un oras doi in unu. Pana in anul 1873 palatul regal al partii sic, Buda de pe malul de vest al Dunarii privea cu dispret cetatenii de pe malul Oriental, din Pesta. Apoi ceel doua au fuzionat si au dat nastere unei capitale foarte frumoase cu cele mai maiestuoase cladiri, cu o viata nocturna animata si plimbari pe malul Dunarii.

Amsterdam.winter

Amsterdam.  Aici cafenelele sunt foarte primitoare, plimbarile pe canale foarte romantice, pietele de Craciun sunt minunate iar locuitorii foarte veseli si primitori. Trebuie sa ajungi si la Muzeul Rijksmuseum, care expune peste 400 de capodopere.

Salzburg View to Hohensalzburg Castle

Salzburg. Salzburg este foarte frumos iarna si arata ca si cum ar fi iesit dintr-un basm. Este orasul cel mai frumos cu cele mai frumoase piete de Craciun. Este si orasul unde a luat nastere colindul « Silent night ». Nu ai cum sa ratezi aici domul distinctiv si turnurile catedralei baroce.

Berlin. . Berlin te asteapta sa descoperi cele mai frumoase muzee, galerii si cafenele,perfecte atunci cand afara temperaturile scad. Poti hoinari in voie prin Muzeul Pergame care nu este atat de aglomerat in aceasta perioada si  sa profiti de spatiu. Poarta Brandenbourg este echivalentul Turnului Eiffel, incarcata de istorie si de simboluri. A fost construita la sfarsitul secolului 18 si era poarta principala de intrare in oras. Dar a fost si bariera dintre Orient si Occident timp de mai multe decenii.

 

O experienta mai bogata, mai relaxnta, de carre trebuie sa profiti cu orice pret.