Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 orase gurmande de descoperit

Pentru tine vacanta nu inseamna doar relaxare, plaja sau descoperirea celor mai frumoase atractii turistice? Pentru tine calatoriile gastronomice sunt…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 17, 2015 Tags: , , , , ,

Pentru tine vacanta nu inseamna doar relaxare, plaja sau descoperirea celor mai frumoase atractii turistice? Pentru tine calatoriile gastronomice sunt cele mai frumoase? Iata un top al oraselor gurmande de descoperit in urmatoarea vacanta.

mexico-city-p990._sources

Mexico City. La prima vedere Mexic nu pare a fi o destinatie gurmanda? Si totusi, aici vei descoperi o bucatarie foarte complexa si plina de savori. Descopera aici cele mai proaspete ingrediente care dau cele mai savuroase tamales sau tacos. Ciocolata este un alt atu al orasului.

Barcelona. Un oras al inovatiilor, Barcelona are una din cele mai frumoase piete din lume- La Boqueria. Si bucataria catalana este una din cele mai originale.

 montreal-p990._sources

Montreal. Va fi dificil sa rezisti in fata faimoaselor smoked-meats. Montreal este unul din cele mai bune orase pentru un sejur gurmand.

Chicago. Chicago este orasul hot-dogsilor, dar nu numai. Tot ceea ce vei manca aici este foarte de calitate, de la pizza la homari.

istanbul-p990._sources

Istanbul. Pietele cu cele mai proaspete ingrediente si condimente fac din Istanbul o destinatie must have. Turcia are un climat mediteranean minunat si are acces la mare, deci legumele sunt foarte savuroase iar pesti proaspeti. Nu uita sa savurezi si faimoasa baklava.

Taipei. Capitala Taiwanului, Taipei este un oras dedicat snack-urilor si gustarilor de tot felul. Influentata de Japonia si de China, bucataria de aici este delcioasa. Supe, ravioli sau taieteii noodles….toate au cele mai inegelabile savori.

 

copen

Copenhaga. Copenhaga ofera o mare varietate atunci cand vine vorba despre savori si restaurante. Acest oras te va fermeca datorita bucatariei sale nordice dar si cu cele mai trendy cafenele.

São Paolo. Cel mai mare oras din Brazilia este locul ideal unde poti descoperi si testa cele mai noi savori. Orasul este influentat de o multime de culturi – japoneza, italiana, franceza sau libaneza care au dat nastere unei bucatarii fusion unice.

paris-p990._sources

Paris. Este o destinatie « must see » pentru indragostiti dar si pentru cei care iubesc vinurile, branzeturile sau produsele de patiserie. Mirosul baghetei, celebrele macarons sau un ecler cu ciocolata … toate vin cu niste savori de neegalat.

Milano. Italia nu inseamna numai pizza. Este un oras autentic unde poti descoperi cel mai delicios risotto, polenta- mamaliga adica, ossobuco sau panettone.