Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 10 noi situri exceptionale descoperite in 2015

Un templu acvatic maya, o necropola galo-romana, o mostenire a vikingillor… lumea inca nu si-a dezvaluit toate secretele sale. Iata…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 8, 2015 Tags: , , , ,

Un templu acvatic maya, o necropola galo-romana, o mostenire a vikingillor… lumea inca nu si-a dezvaluit toate secretele sale. Iata un top al noilor minuni descoperite.

Sub pamant, sub apa sau in colturile ascunse, cum ar fi jungla din Honduras sau pamantul arid din Australia, lumea inca mai are o multime de situri ascunse. Arheologii si geologii inca mai au de descoperit ceea ce planeta ne rezerva.

lavau

Un mormant princiar celtic in Lavau. Recent in Lavau, Frajnta, s-a descoperit un mormant celtic vechi de 2500 de ani, bogat in artefacte de origine etrusca si greceasca.

Teotihuacan, Mexic. Se pare ca acest sit inca mai continua sa ii uimeasca pe arheologi. Aici s-a descoperit mercur inr-un tunel sub Piramida Sarpelui cu pene. Acest metal lichid ar fi putut sa simnbolizeze un rau sau un lac subteran.

cratere

Patru cratere pe fundul Lacului Neuchâtel, Elvetia. La o adancime  de 100 de metri in Lacul Neuchâtel se paare ca se ascund patru cratere. Cel mai impresionant se numeste « Crazy Crater » are un diametru de 160 de metri si este perfect rotund.

Cimitirul Trinité, Franta. In vechiul cimitir al Spitalului Trinité s-au descoperit noua sepulturi. Sapaturile au avut loc in pesterile Monoprix Réaumur-Sébastopol, un supermarket instalat in vechea cladire Felix Potin, el insusi construit pe locul unde intre secolele 12 si 18 era amplasat un spital.

pietre

Un nou cerc de pietre in Dartmoor. De un secol intreg nimeni nu a descoperit cercul de pietre din Parcul National Dartmor. Pana anul acesta. Este cea mai inalta « stone circle » din sudul Angliei. Are un diametru de 34  de metri si are aproximativ 30 de pietre.

Danemarca. O fortareata a vikingilor a fost descoperita in apropiere de Koge, in Danemarca. Numita Vallo este a treia din tara si te va ajuta sa descoperi mai multe despre aceasta tara.

maya

Un templu acvatic maya la Belize. Pe situl Cara Blanca, arheologii au descoperi un templu acvatic maya la Belize. Ascunse intr-o padure, ruinele sunt in apropiere de o piscina sacra.

O necropola galo-romana la Saintes. Nu departe de amfiteatrul orasului Saintes s-a descoperit o necropola antica, o adevarata comoara a istoriei acestori popoare.

honduras

Xanadu, China. In nordul Chinei, la Xanadu s-au descoperit trei capuri de dragon. Mai colorate unul decat celalalt, acestea au servit drept decor pentru un vechi palat.

Jungla din Honduras. Plecand pe urmele « cetatii allbe » mitice, arheologii au descoperit vestigiile unei civlizatii precolumbiene, o cetate neexplorata inca. Oare o fi vorba despre faimoasa cetate alba?

Comments

comments