Monday, April 19, 2021
Afli informatiile care conteaza


Top 10 locuri de descoperit in 2016

Deja suntem pe la sfarsitul lunii septembrie. In curand ne vom trezi ca sarbatorim Revelionul si ca anul 2016 este…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 21, 2015 Tags: , , , , ,

Deja suntem pe la sfarsitul lunii septembrie. In curand ne vom trezi ca sarbatorim Revelionul si ca anul 2016 este aici. Daca ti-ai propus ca in anul 2016 sa descoperi mai mult lumea cu bogatiile si cultura sa, daca vrei sa descoperi cele mai magnifice locuri, iata un top al celor mai frumoase care trebuie sa se gaseasca pe lista ta.

sfanta

Sfanta Sofia din Istanbul, Turcia. Este o biserica, o moschee si un muzeu in acelasi timp. Este un concentrat de cultura pe care il poti categoriza cam greu. A fost construita de catre bizantini acum 1500 de ani ca raspuns pentru minunatiile Romei.

Alhambra, Spania. Cu peretii sai in nuante de ocru in fata unor peisaje de munte, complexul de palate care domina orasul Granada este fara indoiala cel mai bun exemplu dar si cel mai sofisticat de arta islamica.

iguazu-argentine-bresil

Cascadele Iguazu, Brazilia si Argentina. La granita dintre Brazilia si Argentina, cascadele Iguazu regrupeaza peste 200 de cascade repartizate pe 2,5 km in mijlocul unei vegetatii luxuriante minunate. Sunt atat de gigantice incat vapoarele care le traverseaza par mici mici pentru cei care le admira de sus.

Colossemul din Roma, Italia. Este cel mai mare amfiteatru construit in Imperiul Roman. Putea primi atunci intre 50000 si 75000 de persoane. Este un monument fascinant construit acum peste 2000 de ani.

grand-canyon-etats-unis

Marele Canion. Este un hau impresionant de peste 1300 de metri profunzime si lung de 450 de km care este brazdat de fluviul Colorado. Un sit pur si simplu gigantic din Arizona.

Taj Mahal, India, Agra. Suprafete imense si stralucitoarea acoperite cu marmura alba, mii de pietre semi – pretioase incrustate care orneaza motivele islamice cu o simetrie perfecta…acest incredibil mausoleu reprezinta perfectiunea in domeniul arhitecturii.

muraille-chine

Marele Zid Chinezesc. Lung de 8851, 8 km, acesta pare interminabil si indestructibil. Se spune despre acest zid care se intinde de-a lungul unui peisaj abrupt ca este vizibil din spatiu.

Machu Picchu, Peru. In apropiere de orasul Cuzco, situl Machu Picchu este un sit incredibil de spectaculos, un loc unde civilizatia incasa inca nu si-a dezvaluit toate misterele.

barriere-corail-australie

Marea Bariera de Corali, Australia. Lunga de peste 2800 de km, Marea Bariera de Corali adaposteste cea mai vasta concentratie de corali din lume. Mai poti descoperi aici miii de specii de pesti si de specii marine.

Templul Angkor Wat, Cambodgia. Este cel mai mare templu ridicat vreodata pentru a-l onora pe zeul hindus Vishnu. Este un complex minunat cu peste 1000 de temple, sanctuare si morminte in jungla din Cambodgia.

Comments

comments