Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Top 10 destinatii turistice la inaltime

Cei care vor sa se simta la inaltime in urmatorul sejur prin lume, trebuie sa ajunga neaparat in aceste destinatii…

By AncaP , in Topuri din lume , at September 7, 2015 Tags: , , , , ,

Cei care vor sa se simta la inaltime in urmatorul sejur prin lume, trebuie sa ajunga neaparat in aceste destinatii turistice. Iata o selectie de orase si satucuri care ajung pana la 4000 de metri.

himalya

Himalaya. Cel mai inalt loc din lume locuit, ajunge pana la 4200 de metri. Este vorba despre satucul Kyber, care se afla in Valea Spiti din India. Este o vale desertica din inima muntilor Himalaya.

El Alto. El Alto este o periferie din partea de est a capitalei boliviene La Paz. Se impune drept cel mai inalt oras din lume locuit, ajungand la o inlatime de 4149 de metri.

tibet

Tibet. Directia in Tibet pentru a te catara pana la orasul Shigatse care se afla la o inaltime de peste 3800 de metri. Rezervatia Naturala Qomolangma are cinci varfuri care au peste 8000 de metri si care merita sa fie descoperite

Puno. Puno este un oras din Peru care se afla la marginea lacului Titicaca. Este cel mai inalt lac navigabil de pe planeta cu cei 3812 metri ai sai. Despre Puno se spune ca este si leaganul civilizatiei incase.

lhassa

Lhassa. La 3658 de metri altitudine se afla Lhassa, capitala Tibetului. Printre locurile « must see » de aici se numara si palatul Potala, palatul Norbulingka si templul Jokhang.

La Paz. La Paz care ajunge pana la 3660 de metri, este cea mai inalta capitala administrativa din lume. Aici vei gasi si cel mai inalt aeroport din lume. Telefericul care leaga La Paz de El Alto iti va oferi o panorama magnifica.

cuzco

Cuzco.   In inima Anzilor Cordilieri, la o inaltime de 3400 de metri se afla orasul peruvian Cuzco. Este vechea capitala a incasilor si are numeroase muzee si monumente de descoperit.

Quito. Capitala Ecuatorului ajunge pana la o inaltime de 2850 de metri. Arhtectura sa coloniala este magnifica. Centrul istoric si numeroasele sale biserici merita sa fie descoperite.

 

Addis Abeba. In Africa, capitala Etiopiei, Addis Abeba se impune drept cea mai inalta din Africa cu cei 2500 de metri ai sai.

Val Thorens. Statiunea de sporturi de iarna Val Thorens ajunge pana la 2300 de metri si este cea mai inalta din Europa. Domeniul este exploatabil atat vara cat si iarna.

Comments

comments