Top 10 destinatii pentru un week-end in doi

Photo of author

By AncaP

Vrei sa calatoresti in cea mai fermecatoare companie? Descopera un top al celor mai frumoase destinatii de admirat in doi.

paris-bateau-mouche

Paris. Paris este orasul indragostitilor. Ce poate fi mai frumos decat o plimbare cu vaporul pe Sena sau de un picnic in Gradina Luxemburgului? Pentru ca iubirea voastra sa fie eterna, puteti agata un lacat pe Podul Artelor sau sa luati o cina romantica in restaurantul Turnului Eiffel.

Venetia. Nu este un cliseu. Venetia este orasul ideal pentru un week-end in doi. Poti impresiona persoana iubita cu o plimbare cu gondola sau la bordul unui vaporetto. Piata St. Marc cu porumbeii sau mitici, stradutele din Venetia sau Burano sunt alte destinatii must see.

praga

Praga. Este cel mai frumos oras din Europa. Centrul sau istoric are numeroase monumente istorice dar si faimosul pod St. Charles, un loc unde vin indragostitii din lumea intreaga. Castelul din Praga este un alt loc foarte interesant de descoperit.

Gand. Mai putin cunoscut decat Bruges, Gand are numeroase canale de descoperit pe jos sau cu vaporul. Trebuie sa admirati si Podul St. Michel sau Catedrala Saint-Bavon cu celebra sa pictura din secolul XV.

florence-italie

Florenta. Un oras cu cele mai sublime cladiri si opere de arta. Centrul orasului este magnific. Trebuie sa vizitezi Il Duomo, Catedrala, Ponte Vecchio sau miticul muzeu Galleria degli Uffizi.

Lisabona. Capitala portugheza este locul ideal pentru un week-end in doi. Aici puteti descoperi numeorase locuri magnifice cum ar fi celebrul Castelo de Saõ Jorge, ascensorul neo-gotic Santa Justa sau Turnul Belem.

annecy

Annecy. Pe langa Paris, Annecy este unul din cele mai romantice locuri din Franta. Supranumit si « Venetia Alpilor », vechiul Annecy are numeroase canale pe unde te poti plimba cu persoana iubita. Castelul de aici este cel mai frumos cu celebrul sau lac.

Sankt Petersbourg. Este unul din cele mai frumoase orase din Rusia. Daca iubiti cultura trebuie sa ajungeti la Muzeul Ermitaj. Orasul mai are o multime de cladiri frumoase precum Catedrala St. Isaac sau Peterhof, castelul Versailles local.

amsterdam-canal-et-maisons-hollandaises

Amsterdam. Amsterdam cu arhitectura sa tipica este cu siguranta cea mai fermecatoare capitala din Europa. Un oras pitoresc cu cele mai frumoase canale care au de-a lungul lor cele mai colorate casute.

Budapesta. Face parte din cele mai frumoase capitale europene. Este si cel mai frumos oras termal din lume unde te poti relaxa cu persoana iubita.