Top 10 cele mai periculoase situri naturale

Photo of author

By AncaP

Unele situri naturale sunt grandioase si fabuloase, magnifice, dar nu sunt atat de linistite sau lipsite de pericol precum ai putea crede. Iata care sunt cele mai periculoase situri naturale de descoperit.

Mountain above the clouds from the rim of the Kawah Ijen volcano

Vulcanul Merapi, Indonezia. Privit din departare sau din fotografii, cu siguranta ca vulcanul Merapi de pe Insula Java pare inofensiv. Este insa cel mai puternic vulcan din lume. Ultima sa eruptie din anul 2010 a durat un an intreg.

Vulcanul Kilauea, Hawaï. Vulcanul Kilauea din  Hawaï este unul din cele mai periculoase din lume. Intrat in eruptie in iunie 2014, acesta lasa de atunci sa curga un flux continuu de lava care avanseaza 100 de metri pe zi amenintamd satucurile din jur.

 bolton

Bolton Strid, Anglia. Acest peisaj din Yorkshire, Anglia ti se pare a fi un peisaj bucolic? Nu e chiar asa. Curentii de apa de aici sunt extrem de puternici, violenti chiar si apa este mai adanca decat pare. 100% din persoanele care au incercat sa faca baie aici nu au mai iesit.

Depresiunea Afar. Aceasta zona din Africa de Est, numita si depresiunea Danakil, aflata intre Marele Rift si Marea Rosie ar putea fi considerata foarte bine drept o reprezentare a iadului pe pamant. Este si una din cele mai sterile zone de pe pamantt.

canyon

Canionul Antilopei. Face parte din cele mai apreciate situri naturale de catre turisti. De-a lungul zilei lumina soarelui se reflecta in acest loc magnific si stancile sale au cele mai frumoase nuante de ocru. Peretii acestui canion sunt fructul eroziunii. Dar ploile brutale se pot abate asupra sa si sa il indunde in totalitate.

Vulcanul Etna. Vulcanul Etna este cel care domina Sicilia. Este un vulcan foarte activ care produce o lava care curge foarte repde pe pante. Este situat intr-o zona foarte populata si ultima sa eruptie a avut loc in 2014.

norvegia

Saltstraumen si curentii sai. Curentii maritimi Saltstraumen, din Nordland, sunt celebri pentru puterea lor. Pot ajunge pana la o viteza de 40 km//h si vartejul poate sa aiba un diametru de pana la 10 metri.

Boiling Lake. Un infern in paradis. Boiling Lake se afla pe Insula Dominicana din Antile. Este unul din cele mai rare lacuri care inca mai fierbe. Temperatura apei depaseste cle mai adesea 82 de grade. Culoarea sa de un verde laptos si aburii care sunt  degajari fac din acesta un loc plin de mistere.

rainier

Muntele Rainier. Este un stratovulcan din Lantul Cascadei aflat sub supraveghere permanenta. Este un simbol pentru Statele Unite dar este o amenintare reala deoaree se afla in apropiere de Seattle.

Lacul Mono. Este un lac sarat, acid cu o suprafata de 180 kilometri patrati unde nu traieste nicio specie de peste.